Sağlık hizmeti almak giderek zorlaştı: Randevu bulamayanlar çareyi sosyal medyadan arıyor

ZaA1

SOLMEDYA – Tıkanma noktasına gelen, randevu bulmanın her geçen gün zorlaştığı sağlık sistemi ve hastaların yaşadığı sorunlar, Sağlık Bakanlığı’nın sosyal medya hesaplarına da yansıdı. Çok sayıda hasta, bakanlığın sosyal medyadaki resmi hesaplarına yaşadıklarını sorunları yazarak çözüm üretilmesini istiyor.

Bir hasta ultrason için 2023-2024-2025 randevularının dolu olduğunu yazarken, bir başka hasta ise özel hastanelerin kendilerinden fahiş ücretler talep ettiklerini söylüyor. Hastaların pek çoğu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya serzenişte bulunurken, hekimler bu durumu “Yurttaş, sorununa çözümü sosyal medyadan arıyor. Bu durum sağlık sisteminin tıkandığının bir fotoğrafıdır” sözleriyle özetliyor.

BirGün’den Sibel Bahçetepe’nin haberine göre, Sağlıkta Dönüşüm Programı ve beraberinde kamu sağlık sisteminden hizmet alınmasının neredeyse imkansız hale gelmesi, hasta ve hasta yakınlarının çaresizliğini de gözler önüne seriyor.

Sağlıklı bir şekilde hizmet almak isteyen hasta ve hasta yakınları, kamu hastanelerinden muayene, ameliyat, tetkik gibi randevuları bulamıyor. Özel hastanelere gidenler yüksek ücretler ödemek zorunda kalıyor. Bu sorunlara bazen aşı bulamama bazen SMA testinin sonucunu aylar sonra alma gibi yenileri de ekleniyor. Telefon başında ya da internette randevu almak için saatlerini geçiren hastalar, sorunlarına çareyi sosyal medyada arıyor. Sağlık Bakanlığı’nın resmi Twitter adresi üzerinden bakan Fahrettin Koca ile irtibata geçmeye çalışan hasta ve hasta yakınları seslerinin duyulmasını istiyor.

Balıkesir Tabip Odası eski başkanlarından ve eski CHP Balıkesir milletvekili Dr. Fikret Şahin, sağlık sisteminde gelinen noktanın bakanlığın sosyal medya hesaplarına da yansıdığını söyledi. Şahin “Vatandaşın sorunu her geçen gün artıyor. Twitter hesabında dahi vatandaşın bunu yazması sağlık sisteminin giderek sıkıntıya girdiği, vatandaşın sağlık hizmeti alamadığı, randevu sorununun her geçen gün arttığına dair binlerce serzeniş var. AKP iktidarının sağlık politikaları nedeniyle sağlık sistemi kitlendi. Türkiye’de artık sağlık hizmeti bir kamu hizmeti olmanın dışına çıkmıştır. Ultrason sonrasına 3 yıl verilir mi?” diye sordu. (HABER MERKEZİ)

Exit mobile version