DEDAŞ emekçileri hakları için beş ilde iş bıraktı

Z1

SOLMEDYA – Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş’de (DEDAŞ) Diyarbakır İl Müdürlüğü (AOB) Arıza-(AOB) Arıza-Onarım-Bakım Servisinde çalışan işçiler, iş bıraktı. İşçiler, Dicle Elektrik Diyarbakır İl Müdürlüğü içinde eylem yaptı. İşçilerin talepleri şöyle:

  • Sendikaya üye olmak
  • Asgari ücret artı yüzde 80 zamlı net ücret
  • 6 ayda bir maaş ikramiyesi, banka promosyonu
  • Ramazan ve Kurban Bayramı promosyonu
  • Yıpranma payı hakları
  • Yol ve yemek ücretlerinde devletin belirlediği ücret
  • Mesai ücret artışı
  • Resmi tatil ücreti
  • Gece vardiyasına yüzde 15 ek ücret
DEDAŞ işçileri hakları için beş ilde iş bıraktı 227
   

İlçelerle beraber bin kişinin katıldığı eylemde, “İşçiyiz, haklıyız kazanacağız” sloganları atıldı. Eylem nedeniyle TOMA ve polisler sevk edildi. İşçilerin eylemi devam ederken, şirket yetkilileri eylemcilere, “Temsilci gelsin görüşelim” talebinde bulundu. Ancak işçiler, yetkililerin dışarıda temsilcilerle görüşmesini isteyerek, eylemlerini sürdürüyor.

37
   

Sendikal hakları için Mardin’de de eyleme çıkan DEDAŞ çalışanları merkez Artuklu ile Kızıltepe ilçelerinde iş bıraktı. Artuklu’da DEDAŞ İl Müdürlüğü önünde iş bırakma eylemi gerçekleştiren DEDAŞ çalışanları, sendikal haklarının tanınması için oturma eylemi gerçekleştirdi. Oturma eylemi sırasında sloganlar atan işçiler, taleplerinin kabul edilmemesi durumunda eylemlerini yaygın hale getireceklerini belirtti.

47
   

İş bırakma eyleminin bir diğer adresi olan Kızıltepe’de ise, işçiler Özgürlük Meydanı’nda bir araya geldi. Meydanın başında toplanarak Dicle Epsaş binası önüne kadar yürüyüş yapan işçiler taleplerini dile getirdi. Alkışlar eşliğinde yürüyüş yapan işçiler ardından Dicle Epsaş binası önünde açıklama yaptı.

57
   

İşçiler adına konuşan Ferman Akbaş, sendika istediklerini belirterek, “Biz emeğimizin karşılığını istiyoruz. Bizler yukarıda (elektrik direği üstünde) ölürken, arkamızda bıraktığımız çocukların haklarını talep ediyoruz” dedi. Defalarca çalışmalar sırasında darp edildiğini ancak kurumu yanlarında görmediklerini dile getiren Akbaş, taleplerinin bir an önce kabul edilmesini istedi.

67
   

Açıklamanın ardından işçiler oturma eylemi gerçekleştirdi.

77
   

DEDAŞ işçileri, Diyarbakır’ın ilçelerinin yanı sıra Urfa, Siirt ve Batman’da da DEDAŞ şubelerinde aynı taleplerle eylemlerini sürdürüyor. (MA)

Exit mobile version