Advert
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Ümit Özdağ’a Suriye’ye giriş izni verilmedi

Ümit Özdağ’a Suriye’ye giriş izni verilmedi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SOLMEDYA – Şam yönetimi, Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılara karşı ırkçı söylemlerde bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a ülkeye giriş izni vermedi.

Özdağ, haziran ayı sonunda Suriye’ye gitmeyi planladığını aktarmıştı. Özdağ, Suriye’nin başkenti Şam’ın yanı sıra Rus üssüne de ev sahipliği yapan Akdeniz kenti Lazkiye’de bir dizi temasta bulunacağını açıklamıştı. Özdağ’ın Suriye ziyaretinin bu hafta gerçekleştirilmesi bekleniyordu.

TRT Türk’ün eski Suriye temsilcisi ve Artı TV programcısı gazeteci Musa Özuğurlu ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Suriye yönetiminin Özdağ’ın ülkeye girmesine izin vermediğini yazdı.

Özuğurlu yaptığı paylaşımda “Ümit Özdağ’ın vizesi iptal edildi. Suriye makamları Ümit Özdağ’ın Suriye’ye giriş iznini iptal etti” ifadelerini kullandı.

ÖZDAĞ: GİDEMİYORUM

Konu ile ilgili Halk TV’ye konuşan Özdağ “Suriye’ye gidemiyorum” ifadelerini kullandı. Zafer Partisi Sözcüsü Ali Şehirlioğlu ise “Net bir bilgim yok. Genel başkan ile henüz görüşmedim. Ancak vize ile ilgili bir sorun olabilir” dedi.

‘HAYATIN DOĞAL AKIŞINA DÖNDÜĞÜNÜ GÖSTERECEĞİZ’ DEMİŞTİ

Özdağ, haziran ayında yaptığı açıklamada “Temmuzun ikinci haftasında dört kişilik Zafer Partisi heyeti Şam’ı ziyaret edeceğiz. Suriye’nin başkenti Şam’a gidiyoruz” diyerek şöyle devam etmişti: “Gerekenler yapıldı, bugün pasaportlarımızı da bildirdik. Şam’da halkı yerinde göreceğiz, dolaşacağız. Lazkiye’ye gideceğiz. Hayatın doğal akışına döndüğünü göstereceğiz. Özetle, ilginç bir gezi olacak. Eski dışişleri bakanımız ve genel başkan yardımcımız Sina Güler de heyetimizde, birlikte gidiyoruz.” (HABER MERKEZİ)

Ümit Özdağ’a Suriye’ye giriş izni verilmedi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin