Advert
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. CHP’de Seçimi kaybeden yöneticiler, örgüt emekçilerini denetleyecek

CHP’de Seçimi kaybeden yöneticiler, örgüt emekçilerini denetleyecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yerel seçimlerden önce 31 kişiden oluşan denetleme ekibi kurdu. CHP Parti Örgütü ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Engin Özkoç başkanlığında kurulan ekip, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinde bulunan 48 kentte il ve ilçe yönetimlerine yönelik denetim yapacak. Daha sonra 81 ilde yapılacak denetimlerin ardından denetleme ekibi hazırladığı raporu Merkez Yürütme Kurulu’na (MYK) sunacak.

GÖRÜŞMELERİN ARDINDAN RAPOR HAZIRLANACAK

Artı Gerçek’in edindiği bilgiye göre, denetleme ekibi Parti Meclisi (PM) üyeleri, yeni milletvekilleri ve eski milletvekillerinden oluşturuldu. Denetçiler il ve ilçe yöneticileri ile görüşecek. Seçimlerde başarı sağlanamamasına ilişkin yapılacak görüşmeler kapsamında bu denetçiler yöneticilerin eleştiri ve özeleştirilerini dinleyecek, daha sonra ise bütün kentlerde yapılan görüşmelerin ardından bir rapor hazırlanacak.

‘DENETÇİLER SAHADA ÇALIŞMAYA BAŞLADI’

48 ilde yapılacak denetim işlemlerin ardından ise yeni kurulacak denetleme ekibi haftaya kalan illerde çalışma yürütecek. Artı Gerçek’e konuşan CHP’li bir kaynak, şu an denetçilerin sahada çalışma yürütmeye başladıklarını belirterek, “Bizim denetleme şeklimiz üç temele dayanıyor; tüzüğün verdiği emirler, MYK’nın verdiği emirler ve yönetmeliğin verdiği emirler. Bir seçim atmosferi atlattık, ekibimiz il ve ilçedeki örgütlerimizle seçim atmosferinin illerdeki yansımasını konuşacaklar. Genel Başkanımız il başkanları ile görüştü, şimdi de ilçe başkanlarımızın ve örgüt temsilcilerimizin görüşleri alınacak” dedi.

İlk olarak 48 il belirlediklerini ancak haftaya büyük kentleri yoğun bir denetime tutacaklarını belirten partili, aynı zamanda kurultay sürecine ilişkin de konuştu. Demokratik bir kongre sürecinin olmasını istediklerini belirten partili, şöyle konuştu:

“Yerel seçimlere giderken özellikle deprem bölgesinin fiziki koşullarına da bakılması gerekiyor. O bölgede de seçim iç tüzüğünün hükümlerine göre gerçekleşsin istiyoruz. Kongre süreci devam ederken, yerel seçimlere ilişkin çalışmalarının da aksamamasını istiyoruz. Yerel seçimlerle ilgili de hazırlıkların denetlenmesi gerekiyordu. Bu üç başlıkta arkadaşlarımız çalışacak, gelir gelmez de önümüzdeki hafta kalan illere göndereceğiz. Ondan sonra da MYK’ya bir rapor sunacağız.”

CHP’de Seçimi kaybeden yöneticiler, örgüt emekçilerini denetleyecek
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin