Advert Advert
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Seçim için iki tarih: “Zamların ötelendiği zaman…”

Seçim için iki tarih: “Zamların ötelendiği zaman…”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Getting your Trinity Audio player ready...

Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, seçim tarihiyle ilgili Ankara kulislerinde dolaşan çok fazla bilgi olduğunu söyledi.

“Partilerin en yetkin isimlerinin ağzından çıkan sözler de yeniden revize edilme aşamasına gelmiş durumda” diyen Sarıkaya, bugünkü “Seçim takvimine 30 Nisan ayarı…” başlıklı yazısında, “özellikle Cumhur İttifakı’nın iki başat partisi AK Parti ve MHP liderlerinin yılın son görüşmesinden sonra ortaya çıkan bilgiler kapsamında seçimin tarihine dayalı olarak ‘yapılacak işler ajandası’ daha da netleşmiş” ifadelerini kullandı.

‘ZAMLAR NİSAN SONRASINA’

Sarıkaya, AKP’nin bu konuları çok iyi bilen etkin ismi ile dün sohbet ederken seçim takvimi ve tarihine ilişkin sorduğu sorulara verilen yanıtları paylaştı.

“Önemli bir mesaj verdi: ‘Biz 24 Şubat’tan önce Anayasa değişikliğini geçirme çabasındayız.’

Burada da kalmadı, devamındaki son cümlesi ile bulmacayı çözecek anahtarı da gösterdi: ‘Gübre fiyatındaki artışı da kapsayan bütün zamları Nisan sonuna kadar öteledik.’

Dönüp tarihlere bakıp, kanunların koştuğu süreler üzerinden hesap edince de karşıma nisan sonu çıktı.”

ZENGİN: ALINMIŞ KARAR YOK

“30 Nisan” iddiasını net bir şekilde reddeden AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’le yaptığı görüşmenin ayrıntılarını paylaşan Sarıkaya, şunları aktardı:

“Bakanlar Kurulu toplantısı dışında AK Parti’de katılmadığım toplantı olmadı; hiçbirinde de seçim tarihine ilişkin tek kelime konuşulmadı. Ramazan ve Kurban bayramlarını da dikkate alarak kişisel görüşümü söylüyorum; 14 Mayıs üzerinde çok duruluyor. Ama bir karar var mı derseniz, alınmış bir kararımız yok..”

“İKİ TARİHTEN SÖZ EDİLEBİLİR”

İhtimallerin arasında en öne çıkan tarihin 14 Mayıs olduğunu belirten Sarıkaya, şunları kaydetti:

Pergelin çivili sabit ucu 14 Mayıs’ta kalmak üzere, iki tarihten söz edilebilir; 30 Nisan ve 28 Mayıs… Çünkü seçim kanunları gereği ilk tur ile ikinci tur arasında 15 gün olması gerekiyor.Yani seçim 30 Nisan’da olur ve %50+1 çıkmazsa ikinci turun 14 Mayıs’a kalma ihtimali var. Eğer 14 Mayıs olursa da ikinci turun 28 Mayıs gününe kalması gerekiyor. İki taraf da ilk turda işi bitireceklerini iddia ediyor olsa da siyasetçi her olasılığı hesaba katma durumunda.

 

Seçim için iki tarih: “Zamların ötelendiği zaman…”
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advert
Advert
Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin