Advert
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Son Dakika: Siyasilerden Taksim’deki patlamaya ilişkin açıklama

Son Dakika: Siyasilerden Taksim’deki patlamaya ilişkin açıklama

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Taksim’deki İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada 6 kişi yaşamını yitirdi, 81 kişi yaralandı. Siyasiler yaşanan patlamaya ilişkin açıklama yayımladı.

“BAŞIMIZ SAĞ OLSUN”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabından “İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun…”  mesajını yayımladı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Başımız Sağ Olsun. İstanbul İstiklal Caddesi’nde yaşanan patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “İstanbul’da İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Çok üzgünüm. Can kaybının artmamasını umut ediyorum” açıklamasında bulundu.

“ÇOK ÜZGÜNÜM”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise paylaşımında “Taksim’deki İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Patlama sebebiyle Anadolu yakasındaki programımı iptal ederek, olayın olduğu bölgeye doğru yola çıktım” dedi.

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, “İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden yurttaşlarımız için çok üzgünüm. Yakınlarına baş sağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Güzel ülkemizde bir an önce barış içinde, huzurlu ve güvenli yaşayacağımız günlere kavuşmayı umuyorum” açıklamasında bulundu.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen patlama haberini üzüntüyle takip ediyorum. Patlamada hayatını kaybeden insanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” paylaşımında bulundu.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, sosyal medya hesabından, “İstiklâl Caddesi’nde gerçekleşen patlamada yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Umuyoruz ki Türkiye, yakın geçmişte acı ile tecrübe ettiği günleri ve anları bir kez daha yaşamaz!” mesajını yayımladı.

“ÖFKELİYİM”

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, “Milletimize, İstanbul’a geçmiş olsun. İnşallah can kaybı olmaz. Yaralılara acil şifa diliyorum” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise paylaşımında “İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana geldiğini ve can kayıplarının olduğunu üzüntüyle öğrendim. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Taksim İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamayı endişeyle takip ediyoruz. Hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim. Geçmiş olsun İstanbul” ifadelerini kullandı.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, “Patlama haberi ile yüreğimiz yandı. İstiklal Caddesi’ndeki patlamaya ilişkin haber alma özgürlüğümüz RTÜK’ün yayın yasağı kararı ile engelleniyor! Üzgün ve öfkeliyim. Yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

“HER TÜRLÜ TERÖR EYLEMİNİ LANETLİYORUM”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlama haberlerini endişeyle takip ediyorum. Yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, herhangi kötü bir haber almamayı temenni ediyorum. Yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Çok üzgünüz” ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise “İstiklal Caddesi’ndeki patlamanın büyük üzüntüsü içindeyim. Patlama sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyorum. Terörden fayda umanlar asla amacına ulaşamayacak. Her türlü terör eylemini lanetliyorum”  dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, “İstanbul İstiklâl Caddesi’nde meydana gelen patlamada yaşamını yitiren yurttaşlarımıza rahmet,ailelerine sabır,yaralılarımıza şifa diliyoruz. Başımız sağolsun” ifadelerine yer verildi.

HDP’den yapılan açıklamada, “Bugün İstanbul İstiklal Caddesi’nde yaşanan ve şimdiye kadar 6 yurttaşımızın hayatını kaybetmesine, 53 kişinin de yaralanmasına neden olan patlamadan dolayı derin acı ve üzüntü duyuyoruz. Üzüntümüz ve acımız büyük, hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, halkımıza başsağlığı diliyoruz” denildi.

SOSYALİST PARTİLERDEN AÇIKLAMA

Halkın Kurtuluş Partisi’nden yapılan açıklamada, “Bugün Taksim-İstiklal Caddesi’nde patlayan bomba çok sayıda insanımızı hayattan koparmış, birçoğunun yaralanmasına yol açmıştır. ABD-AB uşağı, çıkar amaçlı bir suç örgütü olan AKP’giller iktidarında ülkemizin hiçbir bölgesi güvenli değildir. Patlayan bu bomba, ABD Emperyalistlerinin Büyük Ortadoğu Projesi’ni hayata geçirebilmek için ülkemizi kaosa sürükleme hedefinin bir parçasıdır. AKP’giller’in bu halk düşmanı saldırıdan sonra yaptığı ilk iş ise olayla ilgili yayın yasağı getirmek, interneti yavaşlatmak, sosyal medya platformlarına erişimi kısıtlamak ve halkın haber alma özgürlüğünü bir kez daha engellemek olmuştur” denildi.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

“AKP’giller adlı mafyatik, kriminal örgütün bir süre daha iktidarda kalabilmek için bu tür provokasyonları gelecekte sıklaştırması, ABD’li efendilerinden aldıkları emirler doğrultusunda ülkemizi kaosa sürüklemeye çalışmaları olasıdır. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar hain emellerine ulaşamayacaklardır. Bu çıkar amaçlı suç örgütünün mensupları eninde sonunda yenilecek, işledikleri binbir suçtan dolayı tepeden tırnağa yargılanacak ve çelik bilezikle tanışacaklardır. Halkın Kurtuluş Partisi olarak bu alçakça saldırıda hayatını kaybeden insanlarımızın ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyor, yaralıların bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyoruz.”

SOL Parti’den yapılan açıklamada, “İstiklal saldırısını lanetliyoruz. İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen halk düşmanı terör saldırısını kim yapmış olursa olsun lanetliyoruz. Bu saldırı, herkesin aklına 7 Haziran sonrasındaki kanlı katliam dönemini getiriyor. Bugün ülkemizin aydınlık geleceğine inanan; ezilenlerden, gençlerden Alevi’si, Sünni’si, Türk’ü Kürt’üyle tüm emekçilerden yana olan herkes için bir kez daha düşünme günüdür. Gün, türlü hesaplarla ve pazarlıklarla cennetten kendine yer ayırma değil her an daha büyük bir karanlıkla halkın üzerine çöken cehennemin kapılarını kapatma günüdür. SOL Parti, tüm gücüyle ezilen halkın birliği ve dayanışması için mücadele edecek, halka yönelen her saldırının, ülkemizi kaosa sürükleme gayretlerinin karşısında kararlılıkla duracaktır. Bu saldırıda hayatını kaybeden insanlarımızın yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Halkevleri’nde yapılan açıklamada ise ”İstiklal Caddesi’nde sivil halka yönelik geçekleştirilen bombalı saldırı insanlık suçudur. AKP’nin şiddetten siyasi kazanç sağlama planlarına göz yummayacağız. Halka yönelik bu saldırıyı lanetliyor, ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz” denildi.

Türkiye Komünist Partisi, “Halkı hedef alan siyaseti mahkum ediyoruz!” başlıklı açıklama yayımladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilen, 6 yurttaşımızın hayatını kaybettiği, 53 yurttaşımızın yaralandığı saldırıya dair derin bir üzüntü ve öfke duyuyor, tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz. Bu insanlık düşmanı saldırının da, bu saldırıyı meşru gören siyasetin de karşısındayız.

Siyaset, insanın insanı sömürmesine son vermenin aracı olduğu için anlamlıdır. Siyaset, halka yönelik zulme, zorbalığa, baskıya son vermenin yolu ondan geçtiği için anlamlıdır. Siyaset, ülkemizi eşit, özgür ve kardeşçe yaşanacak bir ülke haline getirme hedefimize hizmet ettiği için anlamlıdır. Siyaset insanı yücelttiği oranda anlamlıdır. Halkı hedef alan siyaset kirlenir. Türkiye Komünist Partisi, insan hayatını hiçe sayan kör şiddetin, kirli siyasetin karşısındadır.

Türkiye’de “kör şiddet”e ilişkin olarak “kimden gelirse gelsin” biçimindeki kınamalar ya da “hangi amaca hizmet ederse etsin” değerlendirmeleri eksiklidir. Bu ifadeler “amaç haklı, yöntem yanlış” gibi bir anlaşılmaya yol açacağı için tercih edilmemelidir. Bugün bu coğrafyada terörü bir siyasal araç olarak tercih eden bütün aktörler karşıya alınması gereken hedeflere sahiptir. Kanlı siyasete başvurmaktan çekinmeyenlerin temsil ettiği, halkın iradesi değil ancak halk düşmanlığı olabilir. İlkesiz ittifaklar, kapalı kapılar ardındaki pazarlıklar ve herkesin herkesle sözde dost olabileceği bir siyaset iklimi bu türden olayları davet etmektedir.

Türkiye Komünist Partisi bu siyaset iklimini kabul etmeyecek, insanlığı hedef alan, halkı umutsuzluğa ve siyasetsizliğe sürükleyen, halkın iradesine el uzatan her türlü saldırının karşısında kararlılıkla yer alacaktır.”

 

Son Dakika: Siyasilerden Taksim’deki patlamaya ilişkin açıklama
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin