Getting your Trinity Audio player ready... |
Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri, bu yıl Maltepe tanıtım alanında yapılacak. 16 – 19 Aralık tarihleri arasında yapılacak memleket günleri ile Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri’nde ziyaretçilere yöresel lezzetler, halk oyunları, mutfak sanatı, sosyal ve kültürel değerler sunulacak.
Anadolu’da güneşin ilk doğduğu şehirlerin, birbirinden lezzetli yöresel yemekleri misafirlere tanıtılacak. Ziyaretçiler, kazlı pilav, hingel, taş köfte gibi geleneksel yemeklerin hazırlanışı öğrenecek, tadına bakacak.
Doğu Anadolu mutfağının sembolleri kaşar peyniri, gravyer peyniri, Kars kazı, Ardahan balı, Iğdır kayısısı, yayık tereyağı etkinlik alanında sergilenecek.
Etkinlik boyunca Kars, Ardahan ve Iğdır’ın önde gelen sanatçıları tarafından çeşitli konserler verilecek, bölgeye özgü halk oyunu gösterileri düzenlenecek.
Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri, 16 Aralık Perşembe gününden 19 Aralık Pazar gününe kadar Maltepe’deki etkinlik alanında ziyaretlere açık olacak.
Etkinliği organize edem KAI Dernekleri Bölge illerine sırasıyla çeşitli ziyaretler gerçekleştirerek, 9-13 Kasım tarihleri arasında yapılacak memleket günleri ile Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri’nde kurumları ve belediyeleri davet ettiler.
İlk Ziyaretlerini Kars Valisi Türker Öksüz ‘e Gerçekleştiren Federasyon ardından Ardahan Valisi Hüseyin Öner ve Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim’i ziyaret ettiler.
Bölge illerde bulunan birçok Kaymakam, belediye başkanı, Ticaret ve esnaf odaları, siyasi partiler, STK ve odaları ziyaret eden KAI Federasyonları İstanbul da Gerçekleşecek olan Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri için ilgili yetkililere brifing verdiler.
Bu vesile ile de gerçekleşecek olan tanıtım günlerine ilgili yetkilileri davet de bulundular.
Ziyaret ve davetlerini gerçekleştirdikten sonra Kars’tan ayrılan heyet Kasım ayında gerçekleşecek olan tanıtım günlerinin startını vermek üzere İstanbul’a hareket ettiler. KAI Heyetine Kars Turizm Birliği Başkanı ve Turizmci Halit Özer Eşlik etti.
Ziyaretlere katılan konuklar, Kars Arpaçay Dernekler Federasyon Başkanı Oruç Oymak, Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyon Başkanı Gürsel İldiz, Dünya Iğdırlılar Federasyonu Genel Sekreteri Cafer Kılıç ve basın sözcüsü Celal Karaali, Göle Federasyon Başkanı Eren Küpeli, Damal Dernekler Federasyon Başkanı Güner Kökat ve yönetimleri, bölgedeki programın ardından İstanbul’a hareket ettiler.