Advert Advert
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ankapark Skandalları

Ankapark Skandalları

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Getting your Trinity Audio player ready...

Mahkeme kararı ile belediyeye devri gerçekleştirilen Ankapark’taki ihale oyunları, “Bu kadarı da olmaz” dedirtti. Gökçek’in 801 milyon dolarlık batık projesinin işletme ihalesini üstlenen şirketin başında yer alan ismin, tesisin oluşum sürecinde belediyeye yüz milyonlarca liralık oyuncak sattığı tespit edildi.

Melih Gökçek’in “Dünyanın en büyük tema parkı” olacak iddiasıyla 2013 yılında yapımını başlattığı Ankapark, ilgi görmeyince koca bir hurda yığınına dönüştü. AOÇ arazisi talan edilerek inşa edilen tesise yönelik hemen her yeni adım, kamu kaynaklarının ölçüsüz kullanılması ile sonuçlanırken 801 milyon dolarlık proje ilgi görmedi. Ankara’nın göbeğine 801 milyon dolar harcanarak inşa edilen tesis, işletmeci bulmakta da zorlandı. Tesisin işletmesinin kiralanması kapsamında 20 Eylül 2018 tarihinde gerçekleştirilen altıncı ihalede park, 29 yıllığına bir şirkete kiralandı.

Eylül 2018’de Ankapark’ı 29 yıllığına ABB’den kiralayan şirketin sahibinin, tesisin inşası sürecinde belediyeye yüz milyonlarca liralık oyuncak sattığı öğrenildi. Melih Gökçek döneminde belediyenin, Ankapark’ı işleten firmanın başında yer alan G.B. ile akrabaları A.B. ve M.A.B’nin yöneticileri arasında yer aldığı bir şirketten 25 milyon 24 bin avroluk oyuncak aldığı bildirildi. Yine aynı isimlerin yönetiminde yer aldığı Hong Kong merkezli bir başka şirketten 2 milyon 547 bin avro değerinde oyuncak alındığı da anlaşıldı.

 

Skandallar zinciri bunlarla da sınırlı kalmadı. G.B’nin kayınpederinin başında olduğu baş harfleri E.G. olan bir şirketten de 9 milyon 333 bin avroluk oyuncak alındığı belirtildi. Bu şirket ile aynı adreste yer alan bir başka şirketten de Ankapark için 10 milyon 565 bin 878 dolarlık oyuncak satın alındığı belirlendi. Öte yandan, Çin merkezli bu şirketlerden satın alınan malların satış tarihindeki fiyatlarının piyasa fiyatının yaklaşık üç katı olduğu da araştırma ile ortaya konuldu.

Şirketlerden satın alınan bazı oyuncaklar ve maliyetleri ise şöyle sıralandı:

•4,9 milyon avroluk Uçan Ada Modeli
•6 milyon avroluk Sıçrama Eğlence Ünitesi Modeli
•6,6 milyon avroluk Jet Ski Hız Treni
•897 bin avroluk 22 kalem oyuncak
•736 bin avroluk Büyük Atlı Karınca
•6,2 milyon avroluk Uzaya Yolculuk Modeli
•1,3 milyon avroluk Orman Safari Modeli
•2,1 avroluk Evrende Seyahat Modeli
•1,9 milyon dolarlık Vagonlu Tren Modeli
•8,5 milyon dolarlık Elektrikli Tren Modeli

Ankapark Skandalları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advert
Advert
Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin