17-18 Temmuz 2022 Ülke Gündeminden

Getting your Trinity Audio player ready...

Bugün saat 12.00’de,  Eğitim Sen Diyarbakır 1 Nolu Şubesi, Kredi Yurtlar Kurumu’nun öğrenci kredilerinin geri ödenmesinde uygulamaya başladığı yüksek faiz oranlarına karşı sendika binasında basın toplantısı düzenleyecek.

…..

Bugün saat 12.30’da, KESK Ankara Şubeler Platformu üyeleri,  Eğitim Sen 5 Nolu Şube önünde bir araya gelerek maaş bordrolarını yakacak.

……


Bugün, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü binasına 17 Haziran 2021’de saldırarak, Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer hakkında açılan davanın 4’ncü duruşması İzmir 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

…..

Bugün saat 15.00’de, Suruç katliamında ölümsüzleşen 33 düş yolcusunu anlatan “Gitmek” belgeselinin gösterimi Diyarbakır’da, Eğitim-Sen Ofis Şube binasında, Adana’da HDP Seyhan ilçe binasında saat 17.30’da,  gerçekleştirilecek.

……

Beykoz’u Savunuyoruz: Beykoz’un 20 köyünde Doğal SİT alanlarının yok edilmesinin önünü açan kararlara karşı bugün Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne itirazlarımızı yapacak ve saat 17.00’da basın açıklaması gerçekleştireceğiz.

…..

Türkiye Kömür İşletmelerine (TKİ) bağlı Soma Ege Linyitleri İşletmesi (ELİ) bünyesinde linyit kömür üretimi yapılan Eynez açık ocak bölgesindeki özelleştirmeye karşı işçiler bugün bir kez daha iş bırakacak.

……

Koç Üniversitesi İşçileri: Bizi görmezden gelen, bizimle görüşmeyi reddeden Koç Üniversitesi’ne ve taşeron firmaya karşı sloganlarımızla Koç Üniversitesi önündeyiz. direne direne kazanacağız! Herkesi dayanışmaya bekliyoruz!

…..

Kuruluşunun 36. yılında Sultanahmet meydanında açıklama yapan İHD, işkenceye ve hak ihlallerine karşı, askeri darbe anlayışına karşı mücadeleyi sürdüreceklerinin altını çizdi.

…..

Şair Ataol Behramoğlu akademisyen olarak görev yaptığı İstanbul Aydın Üniversitesi’ndeki işine son verildiğini açıkladı.

…..

İnsan Hakları Derneği (İHD) Dersim Şubesi, derneğin 36’ncı kuruluş yıldönümünde açıklama yaparak “Türkiye’nin insan haklarına dayalı demokratik bir rejime kavuşması mücadelesi sürdürülecektir” denildi.

…..

Mersin’de basın meslek örgütleri, İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi’nde düzenledikleri basın toplantısında ve Diyarbakır’da yapılan basın açıklamasında 1 aydır tutuklu olan Kürt gazetecilerin serbest bırakılması talep edildi.

…..

Gençlik örgütleri Suruç katliamının 7. yılında Kadıköy’de buluştu, adalet zinciri oluşturdu. Suruç’ta ölümsüzleşenlerin fotoğraflarının taşındığı eylemde kurulan adalet kürsüsünde söz alanlar, birleşik mücadeleyle adaletin sağlanacağını vurguladı. Eylemde 20 Temmuz günü yapılacak mezar anmaları ve sokak eylemlerine katılım çağrısında bulunuldu.

…..

Suruç katliamının 7’inci yılında SGDF ve TİP Gençliği Diyarbakır’da ortak belgesel gösterimi ve söyleşi düzenledi. Söyleşide söz alan SGDF üyesi Altankaya,  “Hiçbir düş yarım kalmayacak ve Kobanê yürüyüşü tamamlanacak” dedi. Sosyalist yurtseverler, ayrıca Diyarbakır ve Antep’te Suruç bildirilerini dağıttı, afiş astı.

….

Suruç’ta ölümsüzleşen 33 düş yolcusu Yamanlar’da anıldı. Suruç’ta ölümsüzleşenlerin Kobanê’ye yola çıkış hikayeleri ve devrimci mücadeledeki duruşlarının anlatıldığı etkinlikte, 20 Temmuz günü Alsancak’ta yapılacak eyleme katılım çağrısında bulunuldu.

…..

Gençlik örgütleri, Suruç katliamının 7’inci yılında Ankara’da panel düzenledi. Panelde birleşik mücadelenin önemi vurgulanırken, “Suruç için adalet herkes için adalet” demekten vazgeçilmeyeceği belirtildi.

…..

İzmir’in Seferihisar ilçesindeki Orhanlı köyünde bölge halkının tepkilerine rağmen Jeotermal Enerji Santrali (JES) projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onay aldı. Orhanlı Köyü Derneği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZSU Genel Müdürlüğü’nün açtığı dava sürerken gelen proje onayına karşı halk yeniden dava açacak.

…..

İkizköy yakınındaki Akbelen Ormanı’nın Yeniköy-Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.’ye tahsisine karşı İkizköylülerin başlattığı direnişin 1’inci yılı kutlandı.

…..

DOSTLUK VE KÜLTÜR DERNEĞİ

(DKDER)

Exit mobile version