Advert
  1. Haberler
  2. Uncategorized
  3. 15-16 Temmuz 2022 Ülke Gündeminden

15-16 Temmuz 2022 Ülke Gündeminden

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Getting your Trinity Audio player ready...

Bugün saat 16.00’da, Demokrasi İçin Birlik tarafından Avcılar, Marmara Caddesi, Deprem Anıtı yanında, sergi açılışı, konser ve tiyatro etkinliğinin de yer aldığı Demokrasi Kürsüsü kurulacak.

……

Bugün saat 12.00’de, Diyarbakır KESK Şubeler Platformu, 35’inci maddenin kaldırılmasına ilişkin Hazal Park’ta açıklama yapacak.

…..

Bugün saat 12.00’de, Cumartesi Anneleri, gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin cezalandırılması talebiyle her hafta düzenledikleri eylemlerinin 903’üncüsünü online gerçekleştirecek.

…..

Bugün saat 13.30’da, Hasta tutukluların sağlık durumuna dikkat çekilmek için her hafta yapılan “F Oturumu” eylemi 538’incisi haftasında İHD İstanbul Şube binasında gerçekleştirilecek.

……

Bugün saat 11 ve 23.00’de, İHD ve kayıp yakınlarının her hafta düzenlediği “Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın” eylemi, Diyarbakır, İzmir ve Batman’da devam edecek.

…..

Bugün saat 13.30’da, Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, İHD Ankara şubesi önünde 410’uncu haftada hasta tutukluların durumuna dikkat çekecek.

…..

Bugün saat 17.00’de, DBP ve 78’liler Girişimi, 14 Temmuz direnişinde yaşamını yitirenlerin anısına HDP Ankara il binasında panel düzenleyecek.

…..

Bugün saat 13.00’de, BEKSAV tarafından, Katliamların 7 yılında Bellek ve iyileşme adıyla BEVSAV’da çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

……

Bugün saat 19.00’da, SGDF, “Kobanê inşa kampanyası ve 7 yıllık adalet mücadelesi” başlığıyla HDP İzmir il binasında panel düzenleyecek.

…..

Bugün saat 17.00’de, Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP) ve Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), Diyarbakır’da 16 Haziran’da tutuklanan 16 gazetecinin tutukluluğunun birinci ayı dolayısıyla İstanbul’un yanı sıra Diyarbakır’da DFG’nin Ofis semtinde bulunan binası önünde yapılacak.

…….

Bugün saat 15.00’de, Akbelen Orman nöbetinin 1 yılı nedeniyle, çok sayıda etkinlik gerçekleştirmek için çevre aktivistleri İkizköy’de buluşacak.

…..

1,5 yıldır gördüğü kanser tedavisi sonrası 12 Temmuz 2022 günü Atina’da Yaşamını yitiren devrimci Çağlar Demiröz, bugün saat 13:00’da, Gazi Cemevinden uğurlanacak.

……

Trabzon Beşikdüzü T Tipi Cezaevi’ndeki tutukluların, hak ihlallerinin artması üzerine 5’er günlük dönüşümlü açlık grevine başladığı belirtildi. Dün açlık grevine başlayan 14 tutuklu, hak ihlallerinin sonlandırılmasını talep etti.

……

Beyoğlu Belediyesi tarafından, “Kentsel dönüşüm” adı altında Okmeydanı’nda bulunan Fetihtepe Mahallesi sakinleri, evlerinin yıkılmasına karşı 38 gündür direniyor. Belediye tarafından dün Fetihtepe’de bir yurttaşın evi yıkıldı. Duruma tepki gösteren mahalle sakinleri, evi yıkılan yurttaşın evinin üzerine çadır kurdu.

……

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde yaşayan bölge halkı, yaşam alanlarında yapılmak istenen Toryum Uranyum sondajlarına tepki gösterdi. Arıklı Dayanışması Ve Kazdağı Doğal Ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği’nin çağrısıyla bir araya gelen yaşam savunucuları açıklama yaptı.

…..

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası 2022 Yılı Genel Meclisi toplandı… Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada şunlar ifade edildi: “Ocak-Şubat aylarında onlarca fabrikada gerçekleşen ücret eylemlerinin de somut olarak gösterdiği gibi, hak almanın ancak dişe diş bir mücadele sayesinde olanaklı olduğu bilinciyle çabalarını yoğunlaştırırken, tüm tekstil işçilerini bu çaba etrafında kenetlenmeye, DEV TEKSTİL çatısı altında birleşerek mücadeleyi yükseltmeye çağırmaktadır.”

…..

Bodrum Yurttas İnisiyatifi üyeleri, Mehmet Cengiz’e mektup gönderip “Bodrum halkı seni istemiyor. İstenmeyen adam ilan edildin” diyerek projeden vazgeçmesini istedi. PTT önünde yaptıkları eylemde “Cennet Koyumuzda yağmacı istemiyoruz” pankartı açtı.

……

Ardeşen ilçesinde Fırtına Deresi kenarında bulunan 20 yıllık taş ocağı, kullanımı sona erince çöplük olarak kullanılmaya başlandı. Çöplük haline gelen taş ocağına inşaat atıkları ve çöplerin atılmasından şikayetçi olan bölge halkı çözüm bulamadı.

…..

Muğla’nın Milas ilçesinde, Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş’nin, iki termik santrale kömür sağlamak için genişletmek istediği kömür madeni sahasında üçüncü kez bilirkişi keşfi yapılacak. İkizköylüler yeniden keşif kararına itiraz ederken çevre komitesi de bir açıklama yaptı. Davacı köylülerin bilirkişi keşfi için 19 bin TL’lik bir mahkeme masrafı ödemesi de talep ediliyor.

……

DOSTLUK VE KÜLTÜR DERNEĞİ

(DKDER)

15-16 Temmuz 2022 Ülke Gündeminden
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advert
Advert
Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin