Advert
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. NASA’dan tarihi fotoğraf

NASA’dan tarihi fotoğraf

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi NASA önderliğinde geliştirilen James Webb Uzay Teleskobu, ilk renkli fotoğraflarını bugün yayınladı.

 

10 milyar dolarlık James Webb Uzay Teleskobu (James Webb Space Telescope), uzun süre önce Avrupa Uzay Ajansı ESA imzalı kargo roketi Ariane 5 kullanılarak Kourou, Fransız Guyanası merkezli Guyana Uzay Merkezi’nden uzaya gönderildi.

 

 

 

 

James Webb, bugün itibariyle teleskop ile çekilmiş ilk tam renkli fotoğrafını gösterdi. Geçen günlerde fotoğrafın halihazırda teleskop tarafından işlenmekte olduğunu açıklayan NASA Başkanı Bill Nelson, yayınlanacak görsel için “Bu, insanlığın daha önce hiç görmediği kadar uzak. Evrenimizin şimdiye kadar çekilmiş en derin görüntüsü” demiş ve “Webb’in neler yapabildiğini ve yapabileceklerini daha yeni anlamaya başlıyoruz.” açıklamasında bulunmuştu.

 

NASA, James Webb Uzay Telekobu’ndan gelen ilk kozmik görüntülerin şimdiye dek görülmemiş uzak galaksileri, parlak bulutsu yıldız kümeleri yani nebulaları ve uzak dev gaz gezegenlerini içereceğini ifade etmişti.

 

Carina Nebulası “Gizemli Dağ” olarak bilinen yüksek sütunlara benzer görüntüsüyle tanınıyor. Üç ışık yılı yüksekliğindeki kozmik tepenin eşsiz fotoğrafı Hubble teleskobu tarafından çekilmişti. Orijinali siyah-beyaz olan bu fotoğraflar sonradan renklendirilmişti.

NASA’dan tarihi fotoğraf
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin