AKP’de Erdoğan sonrası Cumhurbaşkanını adayı tartışması!

AK Parti’nin ilk iktidara geldiği günden bu yana bitmeyen “Erdoğan sonrası” yeni lider kim olacak tartışmacından sonra yaklaşan seçimler nedeniyle yeni cumhurbaşkanı kinin olacağı tartışılmaya başladı.

Öyle sürpriz bir isim ortaya atıldı ki, iddia ediyoruz kendisi bile şaşıracak.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Anayasaya göre üçüncü kez cumhurbaşkanlığına seçilemeyeceği gerçeğinden hareketle AKP Kulislerinde tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Erdoğan aday olamayacağına göre AKP ya da Cumhur İttifakı’nın adayı kim olabilir, ittifak kimi aday yapar?”

Berat Albayrak Merkez Bankası kaynaklarını eritip “128 milyar nerede? Sorusu nedeniyle şansını kaybetti. Binali Yıldırım ile Süleyman Soylu’yu ise Sedat Peker’in tiwitleri ile hayli yıpranarak kirletildi. Devlet Bahçeli deseniz onun kendisine faydası yok, iktidar olmaktan çoktan vazgeçti.

AKP kulislerinde en çok adı geçen ismi Mevlüt Çavuşoğlu olarak gözükse de ülkenin 20 yılda geldiği noktaya bakılınca Cumhur İttifakı yani AKP ve MHP kimi aday çıkartırsa çıkarsın, AKP iktidarı kaybedecektir. Son altı ayda yapılan tüm kamuoyu araştırmaların sonucuna bakınca da kaybedecekleri açıkça gözüküyor.

Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda daha evvel iki yazı daha yazmıştım, üçüncü defa tekrarlamak istiyorum, Erdoğan çekirdekten yetişen tecrübeli bir siyasetçidir. 20 yıldır tüm seçimlerinde rakiplerini ezip geçmiş… Bu saatten sonra kazanamayacağı bir seçimde asla aday olmayacak kadar zeki bir adamdır. Siyaseti zirvede bırakarak Erdoğan, pusuya yatmış Millet ittifakının adayının kim olduğunu bekliyor… İşte o adaya göre adayını belirleyecek… Millet ittifakı bileşenlerine buradan açık açık öngörümü söylüyorum, Selçuk Bayraktarı yenebilecek bir adayı belirlemelisiniz. Aksi halde ülke bir felakete sürüklenebilir.

Exit mobile version