1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye’den flaş Sedat Peker hamlesi! Kırmızı bülten çıkartılmıştı…

Türkiye’den flaş Sedat Peker hamlesi! Kırmızı bülten çıkartılmıştı…

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Getting your Trinity Audio player ready...

Adalet Bakanlığı, Birleşik Arap Emirlikleri’nden, hakkında kırmızı bülten çıkarılan Sedat Peker’in Türkiye’ye iadesi amacıyla geçici tutuklanmasını talep etti.
194 ÜYE ÜLKEDE KIRMIZI BÜLTENME ARAMA KARARI ÇIKMIŞTI

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker ve elebaşı olduğu suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma ve açılan davalar kapsamında bugün yeni bir gelişme yaşanmıştı.

5 farklı suçtan İstanbul Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde; 2 ayrı suçtan Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Sedat Peker hakkında Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı (INTERPOL) harekete geçmişti.

KÖFTECİ YUSUF OLAYINA DEĞİNİLDİ

Başsavcılıklara iletilen kırmızı bülten kararında INTERPOL, Türkçe ve İngilizce açıklamalarda bulundu. Kararda, Köfteci Yusuf’a çökme olayına değinilerek Köfteci Yusuf’un sahibi şikayetçi Yusuf Aktaş’ın Sedat Peker’in lideri olan suç örgütü üyeleri tarafından tehdit edilerek yağmalanmaya çalışıldığı, bu durumun müşteki Aktaş tarafından rapor edildi.

KUVVETLİ SUÇ ŞÜPHESİ OLUŞTUĞU AÇIKLANDI

Müştekinin sanıkları teşhis ettiği, dijital materyallerin incelenmesinin ve suç faaliyetlerine ilişkin talimatların Peker tarafından verildiğinin anlaşılması sonucu Peker’in ‘suç işleme amacıyla örgüt kurma’ ve ‘varsayılan suç örgütlerinin korkutucu güçlerinden yararlanarak yağma’ suçlarını işlediğine dair kuvvetli suç şüphesi oluştuğu açıklandı.

HAKKIMDA KIRMIZI BÜLTEN YOK DEMİŞTİ

Sabah’ın haberine göre Peker, daha önce yaptığı açıklamalarda, “Hakkımda çıkarılmış herhangi bir kırmızı bülten kararı yok, uluslararası hukuka göre beni bulunduğum ülkeden hiçbir ülke alamaz” ifadelerini kullanmıştı.

 

Türkiye’den flaş Sedat Peker hamlesi! Kırmızı bülten çıkartılmıştı…
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advert
Advert
Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin