Advert
  1. Haberler
  2. Uncategorized
  3. 13-14 Şubat 2022 Ülke Gündeminden

13-14 Şubat 2022 Ülke Gündeminden

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

-Bugün saat 12.30’da, Birleşik Taşımacılık Sendikası, Alsancak Gar’da demiryollarının özelleştirilmesi ve sürgünlere karşı 57. hafta oturma eylemini ve açıklamasını yapacak.

…..

-DGD-SEN’den çağrı: Bugün saat 14.00’de, Migros’ta işten atılan 257 işçi için TÜSİAD önünde buluşalım.

……

-Bugün saat 19.30’da, Kadınlar Birlikte Güçlü, Kadıköy Khelkadon Meydanında açıklama yapacak.

……

-Bugün saat 12.00’de, Nakliyat İş Sendikası, Yemeksepeti işçilerinin taleplerine ilişkin Yemeksepeti Ana Merkez binası önünde açıklama yapacak.

…….

-Bugün saat 12.00’de, Ankara’da bulunan kadın örgütleri, 8 Mart programlarını Mülkiyeliler Birliği’nde yapacakları açıklamayla duyuracak.

……

-Bugün saat 12.00’de, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği İzmir Şubesi, tecrit uygulamalarına ve artan hak ihlallerine ilişkin dernek binasında basın toplantısı düzenleyecek.

……

-Bugün saat 12.30’da, Adana Geçinemiyoruz Platformu, Genel-İş Sendikası Diyarbakır 1 ve 2 Nolu Şubeleri, zamlara ilişkin açıklama yapacak.

……

-Bugün saat 12.30’DA, ÖHD, Ankara ve İstanbul’da, 15 Şubat uluslararası komplosuna ilişkin açıklama yapacak.

……

-Bugün saat 18.00’de, Adana kadın Platformu, Kültür Sokağı önünde açıklama yapacak.

…….

-Bugün 18.30’da, Antalya Kadın Platformu, katledilen Pınar Gültekin’e ilişkin Attalos Meydanı’nda açıklama yapacak.

……..

-Bugün saat 19.00’da, Diyarbakır’daki Sanat, sokağı esnafı yüksek elektrik faturalarını protesto edecek.

……

-Bugün Batman’da 1993 yılında katledilen DEP Milletvekili Mehmet Sincar cinayetine ilişkin yargılama Diyarbakır 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

-Elektrik faturalarındaki soyguna dur demek için 13 Şubat da başlayarak bir hafta boyunca her akşam 21.00’da ışıkların kapatılması eylemi devam edecek.

……

-Aliağa gemi sökümde başlayan direniş ikinci gününde sürüyor. Direniş alanında çadır kuran işçiler talepleri kabul edilene kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi. İşyeri temsilcisi “Mücadelemiz sonuç alana kadar burada olmaya devam edeceğiz” dedi.

……

-DGD-Sen Esenyurt #Migros depo işçileri Akbatı 5M Migros’ta eylem yaptı. Halka yönelik konuşma yapan işçiler hakları için direndiklerinin altını çizdi ve boykot çağrısı yaptı.

…….

– Bugün saat 14.00’de, Ege Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Derneği tecride ve hapishanelerde artan hak ihlallerine karşı HDP İzmir İl binasında HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Barış Grubu Üyesi Mehmet Şirin Tunç’un katılımıyla panel düzenleyecek.

……

-Toplumsal Özgürlük Partisi: Zamlar ve pahalılık dur durak bilmiyor. İzmirli emekçilerin itirazını büyütmek için bir araya geliyoruz. 15 Şubat Salı saat 18:00’de faturalarımız ve taleplerimizle Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde buluşuyoruz

…….

Geçen yıl toplam 413 milyon dolarlık özelleştirme yapıldı. Bunun büyük bölümünü taşınmazlar oluşturdu. 19 yılda, 62.7 milyar dolarlık satışla AKP iktidarı, “özelleştirme şampiyonu” oldu.

……..

-Aliağa’da gemi sökümde 6 firmada çalışan işçiler ile başlayan ve 22 firmaya yayılan direniş sürüyor. Ağır ve kölece çalışma koşullarına karşı insanca çalışma koşulları ve ücret için mücadele eden işçiler direniş çadırını kurdu.İş bırakma eyleminin ardından tesis içerisinde yürüyüş yapan işçiler dün temsilcilerini seçmiş ve taleplerini oluşturmuşlardı. Bugün direniş çadırı kuran işçiler talepleri karşılanıncaya kadar mücadeleye devam diyor.

……

-İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 48. Dönem resmi olmayan seçim sonuçlarına göre; Çağdaş İnşaat Mühendisleri 2562, Uygarlık Mühendisleri 1457 oy almıştır. Çağdaş İnşaat Mühendisleri seçimi kazandı.

….

-Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) Müdahale Kongresi’nde konuşan Erkan Baş, altı muhalefet liderinin verdiği fotoğrafa değinerek, “Türkiye, dün akşam yayınlanan o fotoğrafa sığmaz. AKP’yi, AKP’nin emeklileri ile yenemezsiniz. Bu halk ile yenebilirsiniz. Türkiye’nin geleceği halk ittifakındadır” dedi. Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) “Müdahale Kongresi” partinin 61. kuruluş yıldönümünde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi. TİP Genel Başkanı Erkan Baş yaptığı konuşmada “Biz bu kabusu bitirme konusunda kararlıyız. Türkiye, dün akşam yayınlanan o fotoğrafa sığmaz. AKP’yi, AKP’nin emeklileri ile yenemezsiniz. Bu halk ile yenebilirsiniz. Türkiye’nin geleceği halk ittifakındadır” dedi.

……..

-Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, “Umut ve cesaretle faşizme karşı örgütleniyor, özgürlüğe yürüyoruz” şiarıyla 4’üncü Olağan Kongresi’ni, Konak Kültürpark içerisinde bulunan Celal Atik Spor Salonu’nda gerçekleştirdi. Kongre, 17 Haziran 2021’de Onur Gencer tarafından partilerine yönelik silahlı saldırıda katledilen Deniz Poyraz’a atfedildi.

Kongreye HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Deniz Poyraz’ın annesi Fehime ve babası Abdullilah Poyraz ile siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Kongrede, sık sık Deniz Poyraz’a atfen “Deniz Poyraz ölümsüzdür”, ‘faşizme karşı omuz omuza” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. Yapılan konuşmaların ardından gidilen seçimde, HDP İzmir İl Eşbaşkanlığına Berna Çelik ve Vedat Çınar Altan seçildi.

………

–DİSK 55. yılını coşkuyla kutladı. DİSK kurucularının mücadelesini pusula aldığını belirten DİSK yönetimi, kuruluş ilkelerine bağlılıkla yürüyeceklerini belirtti. DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu da “Ülkemizin aydınlık geleceği bizim ellerinizdedir. Hayatın pahalı emeğin ucuz olan bu düzene karşı ayağa kalkıyoruz. Biz kazanacağız” dedi. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) kuruluşunun 55. yılını Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda kutladı. Sunuculuğunu Öykü Serter’in yaptığı etkinlik Mercan Selçuk Dans Topluluğu ile başladı. Salonu dolduran çok sayıda kişi, “İnadına sendika inadına DİSK” sloganlarını haykırdı.

………

-Migros depo işçileri 257 işçinin işten atılmasına karşı Esenyurt’taki Migros deposu önünde başlattıkları direnişlerini sürdürüyor.İşçiler direnişlerini yeni bir eşiğe taşıyarak birçok Migros şubesinde halka yönelik yaptıkları konuşmayla dayanışma ve boykot çağrısı yapıyor.Sosyal medyada #MigrosİşçisininSesiniDuy tagıyla yapılan eylemde de çok sayıda kişi direnen işçilerin yanında olduklarını vurguladı. Sosyal medya kullanıcıları “Migros işçisinin sesini duy” diyerek işçilerin taleplerini sıralıyor ve dayanışma çağrısı yapıyor.

…….

-Sarıgazi’de bir araya gelen ilerici-devrimci güçler artan enflasyona ve zamlara karşı protesto eylemi gerçekleştirdi. Demokrasi Caddesi boyunca ajitasyon konuşmaları ile emekçiler insanca bir yaşam için mücadeleye çağrıldı. Demokrasi Cadde girişinde insanca çalışma koşulları, sendika hakkı, insanca yaşamaya yetecek bir ücret için motokuryelerin, Farplas’da, Migros’da, Aliağa’da işçilerin eylemlerini sürdürdüğü, işçi sınıfının direnişleriyle yol gösterdiği ve mücadeleyi her alanda büyütmek gerektiği anlatıldı.

…..

-Tarsus Emek ve Demokrasi Güçleri artan pahalılık ve enerjiye gelen yüksek zamları protesto etti. Yarenlik Alanı Saat Kulesi önünde bir araya gelen Emek ve Demokrasi Güçleri bileşenleri burada yaptıkları açıklama ile krizden çıkış emekten yana politikalar ile mümküm olduğunu vurgulayarak, “Siyasi iktidarı halkın insanca yaşam taleplerine kulak vermeye davet ediyoruz” denildi.

……

-Artan zamlara karşı “Geçinemiyoruz” diyenler ışıkları kapattı ve mumları yaktı. Halk, “Enerji şirketlerini ve sarayı karanlığa gömmek için” çağrı yaptı.Elektrik ve doğalgaza ve temel gıda malzemelerine gelen zamlara karşı “Geçinemiyoruz” diyen çok sayıda kişi bu akşam ışıkları kapatarak mum yaktı.Eylemlerini sosyal medyada paylaşan çok sayıda, “Saray karanlığa gömülecek, geçinemeyen milyonlar olarak bizden çalınanları geri alacağız” dedi.

………..

-İzmir Bornova’da Atatürk Mahallesi halkı zamları protesto etti. Pazar yeri girişinde yapılan açıklama önce yürüyüş yapan mahalleli, “Yapılan zamlar geri alınsın”, “İnsanca yaşamak istiyoruz”, “Krizin yükü patronlara” sloganları attı. Yürüyüş sırasında çevredeki yurttaşlar da alkışlayarak eyleme destek verdi.

……

-Diyarbakır Sanat Sokağı esnafı, 3 gün boyunca ışık kapatma ve mum yakma eylemiyle elektrik zamlarını protesto edeceklerini açıkladı. Diyarbakır Ofis’te bulunan Sanat Sokağı esnafı, zamlara protesto etmeye hazırlanıyor. Elektrik zammının ardından gelen yüksek faturalara tepki gösteren esnaflar açıklama yaptı. “Esnafa elektrik çarptı”, “Soygun var, TEDAŞ zulmüne hayır”, “Bir faturaya kaç soygun sığar” dövizleri ile “Elektrik soygununa, doğalgaz ve petrol zulmüne dur diyoruz. Geçinemiyoruz, gelen faturalar kira bedellerimizi geçmiş durumda” pankartı açılan eyleme, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) üyelerinin yanı sıra çok sayıda esnaf katıldı.

………..

-Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kartal İlçe örgütünün çağrısıyla Kartal Meydanı’nda zamları protesto eylemi yapıldı. Patronları zenginleştirmek için krizin yükünü emekçilerinin sırtına yıkan, yoksulluğu derinleştiren iktidar, zamlara karşı yapılan eylemlerde de polis şiddetini artırdı. HDP ilçe binasını abluka altına polis yürüyüş yapılmasını engellemeye çalıştı. Kartal Meydanı’nda toplanan HDP’liler, zamların geri alınmasını istedi.

………

-HDK Emek Meclisi’nin düzenlediği bir araya gelen direnişçiler kaybedecek hiçbir şey olmadığının altını çizerek direneceklerini vurguladı. Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Emek Meclisi, “Emekçiler direniyor, örgütleniyor; kazanıyor” şiarıyla, Avcılar’da bulunan Barış Manço Kültür Merkezi’nde “Emeğin forumunda buluşuyoruz” başlıklı forum gerçekleştirdi. HDK komisyonlarının yer aldığı foruma, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Musa Piroğlu, HDP il ve ilçe örgütleri, direnişte olan birçok işçi ile çok sayıda kişi katıldı.

……

DOSTLUK VE KÜLTÜR DERNEĞİ

(DKDER)

13-14 Şubat 2022 Ülke Gündeminden
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin