1. Haberler
  2. Dünya
  3. AFP yazdı: Türkler zamların ardından evde alkol üretiyor

AFP yazdı: Türkler zamların ardından evde alkol üretiyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Getting your Trinity Audio player ready...

 

Fransa merkezli medya kuruluşu AFP, AKP hükümetinin muhafazakar politikaları doğrultusunda alkollü içeceklere yüksek zamlar uygulamasının ardından yurttaşların düşüncelerini yazdı.

 

Süleyman Güneş, zam ve yüksek enflasyon sonrası iş durumunu AFP’ye değerlendirerek, “Eskisi gibi değil. Günün bu saatinde, yüzde 80 ile 90 gibi doluyduk ve şimdiyse yüzde 30 ile 40 civarında” dedi.

Güneş, “Müşteriler menüdeki fiyatları görünce hemen kalkıp gidiyorlar. Bir adamın günlük parasının yarısını bir bardak biraya vermesini nasıl beklersiniz?” diye konuştu.

Ocak ayında Türk hükümeti alkollü içecekler ve tütün ürünlerine uygulanan özel tüketim vergisini yüzde 47,4 oranında artırdığını açıkladı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, defalarca alkol ve tütün tüketimine karşı çıktmıştı. 2013’te hükümet, alkol satış saatlerini kısıtlayan bir yasa çıkardı ve geçen yıl Covid-19 karantinası sırasında satışlara daha fazla kısıtlama getirdi. Erdoğan ayrıca, yurttaşlara defalarca AFP’nin “milli içki” olarak tanımladığı rakı yerine ayran içmelerini tavsiye etmişti.

AFP’ye konuşan bazı barmenler, müşterilerin bir şişe birayı paylaştığına ve bazılarının sadece bir kadeh şarap sipariş ettikten sonra saatlerce barda kaldıklarına tanık olduklarını söyledi.

 

“KÜÇÜK AZINLIĞIN MUTLU ÇOĞUNLUĞA TOKADI”
AKP, 2002’de iktidara geldiğinde 70cl’lik bir şişe rakı 8 TL iken bugün ise, ocak ayındaki artış sonrası 175 liradan yüzde 42 artarak 249 lira oldu. Bu arada, yüzde 50’ye yakın enflasyon ve yükselen gıda ve enerji fiyatları, birçok kamu ve özel sektör çalışanı için yüzde 30 ila 50’lik bir ücret artışına rağmen Türklerin satın alma gücünü aşındırdı.

AFP yazdı: Türkler zamların ardından evde alkol üretiyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advert
Advert
Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.