Advert
  1. Haberler
  2. Uncategorized
  3. 11*12 Ocak Ülke Gündeminden

11*12 Ocak Ülke Gündeminden

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

-Bugün saat 10.00’da, Tahir Elçi cinayeti ile ilgili 3’ü polis 4 kişinin yargılandığı davanın dördüncü duruşması Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

…….

-Bugün saat 12.00’de, Birleşik İşçi Zemini, ekonomik krize dair başlatacakları eylem ve etkinliklere ilişkin İstanbul Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyecek.

…….

-Bugün saat 12.00’de, Katledilen Avukat Dilara Yıldız için İstanbul Barosu önünde anma yapılacak.

…….

-Bugün saat 12.00’de,Marmara Bölge Hapishaneleri İzleme Heyeti, cezaevlerinde yaşanan ihlallere ilişkin hazırladıkları programlarına İHD İstanbul Şubesi’nde kamuoyu ile paylaşacak.

…..

-Bugün saat 12.30’da, Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi, seçmeli derslerle ilgili sendikanın 2 Nolu Şubesi’nde açıklama yapacak.

……

-Bugün saat 12.30’da, İzmir Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu, üniversitelerdeki cinsiyetçi eğitime ilişkin İHD Şubesi’nde basın toplantısı düzenleyecek.

…….

-Bugün saat 14.00’de, Muğla’nın Milas ilçesinde sahte iş ilanı üzerinden kadınlara ulaşarak fuhuşa sürükleyen çete üyeleri, hakkında açılan davanın karar duruşması Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

……

-Bugün saat 17.30’da Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube’nin, KHK ile ihraç edilen kamu emekçileri için başlattığı oturma eylemi Karşıyaka İskelesi karşısında devam edecek.

…….

-Bugün saat 18.00’de, Dicle Kültür ve Sanat Derneği, “Serê Salê” kutlamaları kapsamında dernek binasında bir dizi etkinlik düzenleyecek.

……

-Bugün saat 11.00’de, HDK İzmir İl Meclisi, “Yoksulluğa mahkum değiliz, söyleyecek sözümüz değiştirecek gücümüz var” şiarı ile HDP il binasında basın toplantısı düzenleyecek.

…..

-Bugün Ankara, İstanbul ve Van’da, avukat Dilara Yıldız’ın katledilmesine ilişkin açıklama yapılacak.

…….

-Bugün 18.30’da, Mor Dayanışma, katledilen Dilara Yıldız için “Kadın cinayetlerine ve bireysel silahlanmaya karşı buluşuyoruz” şiarıyla Tuzla sahil yolu caddesinde bir araya gelecek.

….

13 Ocak Perşembe günü saat 19.00’da, Gebze Eğitim-Sen, Gebze Kültür Merkezi’nde Kurucu Fikirler Atölyesi, Ekonomik Krize karşı Emekçiler Ne yapmalı’ konulu panel gerçekleştirecek.

…..

-MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi’nde anlaşmaya varıldı: TÜİK’in bile yıllık enflasyonu yüzde 36 olarak açıkladığı gerçek enflasyonun ise yüzde 83’e dayandığı koşullarda metal işçilerine ilk altı ay için yüzde 27,44 oranındaki zama sendikalar imza attı!

……

-Cemaat yurdunda yaşamına son veren Enes Kara için Gençlik Hareketi Koordinasyonu eylem yaptı.

Gençlik Hareketi Koordinasyonu ve Kaldıraç Üniversite İstanbul Beşiktaş’ta; cemaat yurdu baskısı, eğitim sistemi ve gelecek kaygısı yüzünden intihar eden Enes Kara için eylem yaptı. Abbasağa’dan Beşiktaş Meydanı’na yürüyen gençler “Binlerce sıra arkadaşımızı aramızdan alan bu düzenin sahiplerinin konfor alanlarını elbet bozacağız!” dedi.

….

-Kadıköy’de eylem yapan Kadın Savunma Ağı, nafakanın gasbına, yoksulluğa, erkek şiddetine karşı harekete geçme çağrısı yaptı.

Kadın Savunma Ağı, nafakanın gasbına, yoksulluğa ve erkek şiddetine karşı Kadıköy Süreyya Operası önünde basın açıklaması yaptı. “Nafakanın gasbına, yoksulluğa, erkek şiddetine karşı harekete geç” yazılı pankartın açıldığı eylemin metnini Gökçe Korkmaz okudu.

….

-Tütün üreticileri Doğanşehir’de sokağa çıktı. “Tütünüme ve emeğime dokunma”diyen üreticiler taleplerini sıraladı ve 1 Ocak’ta yürürlüğe giren yasanın geri çekilmesini istedi.

Malatya’nın Doğanşehir ilçesindeki tütün üreticileri, 1 Ocak’ta yürürlüğe giren tütün ticareti yapanlara Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yetki belgesi alma veya bildirimde bulundurma zorunluluğunu protesto etti.

…..

-Ortaöğretimde Kürtçenin seçmeli ders olmasına rağmen sınıfların açılmaması ve öğretmenlerin atanmamasına ilişkin Alsancak’ta basın açıklaması yapan İzmir Özgür Öğrenci İnsiyatifi üyeleri, anadilde eğitimin hak olduğunu ve göstermelik uygulamalarla geçiştirilmemesi gerektiğini bildiklerini vurguladı.

İzmir Özgür Öğrenci İnisiyatifi, ortaöğretimde Kürtçe’nin seçmeli ders olmasına rağmen sınıfların açılmaması, öğretmenlerin atanmamasına karşı İzmir Alsancak’ta bulunan Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

…..

-Gübre ve ilaç fiyatlarına karşı Tarım ve Orman Bakanlığı önünden seslenen Tüm Köy Sen, çiftçilere büyük borçlar altına sokan Ziraat Bankası’nın büyük bir toprağa ağası konumuna geldiğini belirtti. Tüm Köy Sen, “Suçlu değil borçluyuz” diye vurguladı.

Tüm Üretici Köylüler Sendikası’na (Tüm Köy Sen) bağlı üretici köylüler, gübre ve ilaç fiyatlarına karşı, Tarım ve Orman Bakanlığı önünde açıklama gerçekleştirdi. Birçok il ve ilçeden çok sayıda kişinin katıldığı açıklamada, “Mazotta ÖTV kaldırılsın tarım kredi ve Ziraat Bankası borçları silinsin çiftçiye ucuz gübre verilsin” yazılı pankart açıldı.

…..

Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin şehir hastanelerine hasta garantisi sağlamak için kapatılmak istendiğine dikkat çekilen açıklamada, kentin en yoksul yerinde bulunan hastanenin kapatılmasıyla yine çocuk ve kadınların mağdur edileceği kaydedildi.

Hastaneleri Açın Platformu, Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kapatılmasına ilişkin hastane önünde açıklama yaptı. Açıklamaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Iğdır Milletvekili Habip Eksik, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri Murat Emir ve Gamze Taşçıer’in yanı sıra bir çok sağlık örgütü katıldı.

Basın metnini okuyan Ankara Tabip Odası (ATO) Yönetim Kurulu üyesi Dr. Ayşe Uğurlu, Ankara Numune Hastanesi, Türkiye Yüksek İhtisas, Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları ve Doğum, Ankara Atatürk, Ankara Fizik Tedavi, Dış Kapı hastanelerinin yeni açılacak Etlik Şehir Hastanesi’nden nedeniyle kapatılacağını ifade etti.

DOSTLUK VE KÜLTÜR DERNEĞİ

(DKDER)

11*12 Ocak Ülke Gündeminden
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin