Komünist gençler sokağa indi AKP istifa sesleriyle yer gök inledi!-VİDEO

YouTube video player

SOLMEDYA – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları sonrası kontrolden çıkan döviz kuru Türkiye’yi iflasa sürüklüyor. Bazı firmalar maliyet ve fiyat hesaplayamadığı gerekçesiyle faaliyetlerini askıya aldıklarını açıkladı.

ALIM GÜCÜ ERİRKEN HER ŞEYE ZAM ÜSTÜNE ZAM GELDİ

Döviz kuru asgari ücretliyi de vurdu. Alım gücü düşen işçinin aldığı maaş, köle işçi çalıştırmakla suçlanan Çin’den daha düşük.

Dolar akaryakıt fiyatlarını da vurdu. Kurdan en fazla etkilenen kalemlerden biri de akaryakıt. Geçtiğimiz haftalarda peş peşe gelen zamların ardından yeni zamların da dolardaki artış ile birlikte geleceği gündeme geldi.

Gazeteci Ozan Gündoğdu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda benzine 78-82 kuruş arası, motorine de 80-82 kuruş arası zam geleceğini yazdı.

Gelişmeleri AKP’nin kötü ekonomi yönetimine bağlayan vatandaşlar başkentte sokağa döküldü. Çankaya Esat’ta bir grup vatandaş “AKP istifa” sloganları ile yürüdü.

GAZETECİ GÖZALTINA ALINDI

Kocaeli Yeniket’te de eylem vardı. Zamlara ve rekor kıran döviz kurlarına karşı “Hükümet İstifa” çağrısıyla düzenlenen eylemi takip eden Evrensel gazetesi Kocaeli temsilcisi Gözde Meydan gözaltına alındı.

İZMİR’DE POLİS MÜDAHALESİ

İzmir Buca’da da vatandaşlar hükumeti protesto için sokağa indi. Polis, Şirinyer metro durağında toplanan kalabalığa müdahale etti.

POLİS TAKSİM KAPATTI

Öte yandan İstanbul’da da eylem ihtimaline karşı, Taksim Meydanı’nda polis önlem aldı. Olası eylemlere karşı Taksim Cumhuriyet Anıtı’nın etrafı polis barikatları ile kapatıldı.

 

Exit mobile version