Advert
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Memleket Partisi lideri Muharrem İnce’den ‘helalleşme’ yanıtı

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce’den ‘helalleşme’ yanıtı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Türkiye’nin ihtiyacı olan siyasi yapıyı oluşturmak için çalıştıklarını belirtti.

Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde, Hacı Bektaş Veli Külliyesi’ni ziyaret eden İnce, alanın girişinde bulunan Alevi-Bektaşilik açısından kutsal kabul edilen aslanlı çeşmeden su içti. Hacı Bektaş Veli Türbesi ziyaretinde, neyzen Süleyman Ergüner, İnce’nin siyasi başarısı için dua edip ney üfledi.

İnce, külliyeden çıkışta gazetecilerin, yeni asgari ücretin belirlenmesine yönelik çalışmaları nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine, Türkiye’de siyasilerin ekonomiyi konuşmak yerine dini söylem kullanma yönünde bir tartışma içinde olduğunu belirtti.

“KILIÇDAROĞLU SİZİNLE HELALLEŞECEK Mİ”

İnce, bir gazetecinin, “Sayın Kılıçdaroğlu sizinle helalleşecek mi” sorusuna, “Bilmiyorum, o tartışmaya girmeyeyim şimdi” karşılığını verdi.

İnce, şunları kaydetti:

“İktidar mı daha fazla dini söylemde bulunacak, muhalefet mi bulunacak? Kimi helalleşiyor, kimi yol buluyor, kimi faize teolojik açıklamalar yapıyor. Bu tartışmaların yerine bence asgari ücreti tartışmalıyız, siyasetçilerin işi bu olmalıdır. Doları, üretimi, sanayiyi, eğitim ve tarımı tartışmalıyız. Türkiye’nin ikinci bir AKP’ye ihtiyacı yok. 19 yıldır bir AKP var zaten. Demokrat, çağdaş, ilerici, çağını kavramış, gençlere umut ve örnek olan bir siyasi yapıya ihtiyaç var. Biz de onu kurmaya çalışıyoruz. Asgari ücrette DİSK’in teklifi 5 bin 200 liraydı, mantıklı buluyorum, inşallah beklediğimiz gibi olur.”

 

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce’den ‘helalleşme’ yanıtı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin