Advert
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. BTS’den tren kazasıyla ilgili açıklama: Kazalar devam edebilir

BTS’den tren kazasıyla ilgili açıklama: Kazalar devam edebilir

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Adapazarı-Pendik seferini yapan ADA Ekspresinin o sırada tersane istasyonunda bekleyen Söğütlüçeşme-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Trene (YHT) çarpmasıyla ilgili Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) yazılı açıklama yaptı.

Kazanın Adapazarı Ekspresinin kırmızı sinyali ihlal etmesinden kaynaklandığı belirtilen açıklamada, “Ancak ülkemiz Avrupa demiryolu işletim sistemine uyum kapsamında ilgili müktesebatın imzacısı olmasına karşın bazı hat kesimlerinde ve çok sayıda lokomotifte bu sistem ya bulunmamakta ya da bazı lokomotiflerde ise arıza nedeniyle çalışmamaktadır. Yaşanan kazada da görüldüğü üzere Adapazarı Ekspresi lokomotifinde de bu sistemin çalışmadığı ortaya çıkmıştır. TCDD tarafından müktesebata uygun bir şekilde eksikliklerin bir an evvel giderilmesi gerekmektedir. Bu sistemin hayata geçirilmemesi durumunda önümüzdeki süreçlerde benzer kazaların yaşanabileceğini belirtebiliriz” ifadeleri kullanıldı.

‘ÖZELLEŞTİRME ÇALIŞMASINA SON VERİLMELİ’
Açıklamada, bu tür kazaların temelinde görünmeyen hataların olduğuna dikkat çekilerek “TCDD yönetiminin öncelikle yeterli personelle hizmetleri sağlaması, bu personel arasında işçi memur ayrımının ortadan kaldırılarak tek statüde toplanmaları, trafikle ilgili istihdam edilen personelin yeni işe alımında ve görevde yükselmesinde intibak eğitimlerinin sürelerinin en az 6 ay olması ve esas olarak 1995’ten bu yana sürdürülen demiryollarının yeniden yapılandırılması projesinden bir an önce vazgeçilerek özelleştirilme çalışmasına son verilmesi gerekmektedir” denildi.

Created with GIMP

‘KAZALAR DEVAM EDEBİLİR’
Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “TCDD üst kademesinin 165 yıllık kurum kültürüne, teknik işleyişe yabancı olmaları, diğer yönetici kadrolarında liyakat esas alınmadan atanmış olmaları sorunlara çözüm bulunmasını engellemektedir.

“TCDD, demiryolu emekçilerinin örgütlü olduğu sendikamızın görüş ve önerilerini, bilim insanlarının raporlarını dikkate almalı, şova ve siyasi çıkarlar uğruna yanlış ve eksik projeleri kullanıma açmamalıdır.

“Aksi uygulamalar kamu zararına ve yurttaşların yaşamlarını yitirmelerine neden olan kazaların yaşanmasıyla sonuçlanacaktır.”

BTS’den tren kazasıyla ilgili açıklama: Kazalar devam edebilir
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin