Getting your Trinity Audio player ready... |
Ardahan son yılların en kurak mevsimini yaşıyor. Çiftçilerin büyük sıkıntı içerisinde olduğu bugünlerde hayvancılık yapan vatandaşlar seslerini hükümete duyurmaya çalışırken, bu konuda mevcut vekiller olan ne AK Partili Orhan Atalay’dan ne de şehre bile gelmeyen, kimseye selam vermeye, halkın kendisine büyük öfke duyduğu eski CHP’li Bağımsız Ardahan Milletvekili olan Öztürk Yılmaz’dan ses çıkıyor.
Halkın telefonlarına cevap vermeyen Ardahan’dan bihaber olan bu vekillerin yerine, kamuoyunda çiftçi dostu olarak bilinen Vekil Ensar Öğüt çifçiler için harekete geçti. CHP Ardahan 22, 23 ve 24. Dönem Milletvekili Ensar Öğüt, kuraklık nedeniyle yaşanan sıkıntılara dikkat çekmek için basın açıklaması yaptı.
Milletvekilliği yaptığı dönemlerde çiftçinin sesi olan Öğüt, Kuraklık nedeniyle ot ve saman kıtlığı çeken köylü, Damızlık dişi hayvanlarını kurbanlık olarak satmaya başladığını söyledi.
ÇİFTÇİ, 2 İNEK SATARAK 1 İNEĞE BAKABİLİYOR
Öğüt: “Özellikle Doğu Anadolu Kars ve Ardahan bölgesinde köylüler kuraklık nedeniyle hayvanlarını besleyemedikleri için damızlık dişi hayvanlarını başta Rize ve diğer illere kamyonlarla götürüp satmaya başladılar. Bir ineğin 3 Bin TL´ye satıldığını ve bir ton samanın ise bin 500 TL olduğu günümüzde, Köylü 1 inek satarak 2 ton saman alabiliyor. ” dedi.