Getting your Trinity Audio player ready... |
Osmanlı Devleti, batılı Devletlere olan borçlarından dolayı 1881 yılında yaptığı toplantıda, borçlarının alacaklı Devletlerin kuracağı bir kurul tarafından yönetilmesini kabul etti. Bunun adına da Muharrem Kararnamesi dediler.
Muharrem Kararnamesi’nin bir gereği olarak ta Düyun-u Umumiye İdaresini kurdular. Osmanlı Devleti Muharrem Kararnamesi’nin 8. maddesi gereği bazı Gelirlerini borç ödemeleri için ayırıyordu. Bu gelirlerden bir tanesi tütün gelirleri idi. Bunun için Tütün rejisi şirketi kuruldu.
Tütün Rejisi Tütün üreticilerinin tek alıcısıydı. Tarladan ürünü düşük fiyata alıyor, fahiş fiyata satıyorlardı.
Maliyetinden düşük fiyata giden ürünlerinden dolayı Tütün üreticisi geçinemez hale gelmişti. Tütün üreticileri bunun üzerine kaçak Tütün ekmeye başladılar.
Tütün Rejisi şirketi kaçak Tütün ekiminin önüne geçmek için Osmanlı Devletine bir yasa çıkarttırarak, Tütün ekimini denetimi altına aldı.
Hatta bunun için Osmanlı topraklarında kendi kolluk kuvvetlerini kurdular ve bunun adına da Reji Kolcuları dediler.
Reji Kolcuları yasadan aldıkları güçle Tütün üreticilerine baskı ve zulüm yapmaya başlayınca çatışmalar çıktı ve binlerce Türk köylüsü öldürüldü.
Bu zulüm ve soygun Kurtuluş savaşının kazanılması ve Cumhuriyetin kurulması ile sona erdi.
AKP hükümetinin yürürlüğe soktuğu yasa ile sarmalık tütün ticareti yapanlara 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
Ne kadar çok benzerlik var di mi Muharrem Kararnamesi ve Duyun-u Umumiye ile bugün ki uygulamalar arasında.
Bunlar Cumhuriyete Savaş Açtılar !
Türkiye’de sigara pazarını yabancı firmaların eline teslim ediyor, Türk çiftçisine açlıktan öl diyorlar.
Bunların tüm politikaları, işgal kuvvetlerinin yarım kalan işlerini tamamlamak üzerine kurulu. AKP, işgal kuvvetlerinin kravatlı öncü birliğidir.
Fakat tecrübe ile sabittir. Tarih tekerrürden ibarettir ! Bağımsızlık ve Özgürlük Türk Milletinin karakteristik yapısıdır.
İSTİKLÂL İSTİKLÂL
İLLE DE İSTİKLÂL İLLE DE İSTİKLÂL!