Advert
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Erdoğan’ın dünyada ‘halkını aldatan lider’ konumuna düşürülmesi ülke adına inciticidir!

Erdoğan’ın dünyada ‘halkını aldatan lider’ konumuna düşürülmesi ülke adına inciticidir!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı, PM üyesi ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak her hafta kamuoyu ile paylaştığı raporunda şunlara değindi:

ŞAHİN VE TÜRECİ’NİN SAYESİNDE YURTTAŞIMIZ AŞIYA KAVUŞTU.

Aylarca ülkeyi aşısız bırakan, aşı teminini beceremeyen iktidar, tüm beklentilerini Çin’e endeksleyerek salgının tekrar pik noktalara çıkmasında, vaka ve vefatların artmasında ağır zafiyet ve sorumsuzluk görüntüsü verdi. Alman vatandaşı Türk bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci ülkelerine olan sevgileriyle BionTech aşısının tedarikinde Türkiye’nin hızlı aşılama kampanyasına olanak sağlayıp, zemin yarattılar. Kısa sürede sağlık çalışanlarının da özverisiyle 50 milyonu aşkın yurttaşımız aşıya kavuştu.

İNGİLTERE’DE COVİD-19 AŞILAMASI ÜCRETSİZ YÜRÜTÜLÜYOR

İktidar, Anayasanın emredici hükmü olan sosyal devlet ilkesinin gereğini yerine getirmeyi bile vatandaşa bir lütuf gibi görüp, ücretsiz aşılamayı dünyada örneği olmayan bir uygulama gibi sunma senaryosuna yöneldi. CB Erdoğan önce İngiltere’de aşı olanlardan 100 sterlin (1.200 TL) alındığını kendi iktidarlarının ise herkesi bedava aşıladığını söyledi. Bu sözlerinin asılsız olduğu İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri’nin (NHS) resmi açıklamasıyla yalanlandı. Ülkenin ve dünyanın saygın yayın kuruluşu BBC, Erdoğan’ın açıklamalarının doğru olmadığının hükümet yetkililerince dile getirildiğini içeren haberinde İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock’un; “45 milyon kişinin en az bir doz, 33 milyon kişinin de iki doz aşı olduğu İngiltere’de Covid-19 aşılama programı tamamıyla ücretsiz yürütülüyor. Aşı için ücret talep eden dolandırıcılık şebekelerine karşı mücadele yürütülüyor ve halk sürekli şekilde uyarılıyor. Sahtekârların bu dev ekip çalışmasının altını oymasına izin vermememiz yaşamsal önemde. Aşı için sizden asla para istenmeyecek, aşı için sizinle temas kurulduğunda banka detaylarınız ve PIN kodunuz sorulmayacak” açıklamasına yer verdi.

ALMAN GAZETELERİ ‘ERDOĞAN HALKINI ALDATIYOR’ MANŞETLERİ ATTI

Bu kez hafta sonu parti örgütü toplantısında konuşan CB Erdoğan yine aynı yalanı sürdürdü. Partililere hitap ederken; “Bugün Avrupa’nın en gelişmiş ülkeleri dahi aşıları ücretle yapıyorlar. 50 sterlin, 100 avro. Bu şekilde para alarak yapıyorlar” dedi. Aynı gün Alman hükümeti ve medyasından yalanlama geldi. Alman gazeteleri ‘Erdoğan halkını aldatıyor’ manşetleri attı.

Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinin, AB üyelerinin hiç birisinde ücretli aşı uygulamasının söz konusu olmadığı ortaya çıktı.

Bir ülkenin Cumhurbaşkanının sözlerinin, söylemlerinin uluslararası alanda yalanlanması, yabancı hükümetler tarafından tekzip edilmesi, uluslararası medyada halkını aldatan bir lider olarak nitelendirilmesi ülkemiz adına utandırıcı olduğu kadar çok üzücüdür.

İktidar böyle yalanlara başvurarak neyi amaçlamaktadır. Halkın kendilerine ücretsiz aşı için minnet duymasını, halkı diğer ülkelerde insanların aşı için büyük bedeller ödediklerine inandırmaya çalışarak kandırılmasının ardındaki niyet, hedef ne olabilir?

84 milyonun vergileri, emeği, alın teri ile ayakta duran, var olan bir ülkeyi yönetenlerin o insanların yaşamlarını, sağlıklarını korumak öncelikli görevidir. Bu görevi insanlara minnet diye pazarlamak, çaresizliğin, siyasi zafiyetin, iktidarı kaybetme endişesi ve korkusunun somut yansımasıdır.

Erdoğan’a yalan söyletenler, ona bu bilgileri verip konuşmalarında kullanmasına zemin hazırlayanlar ve Türkiye Cumhurbaşkanını uluslararası alanda yalanlamalarla, tekziplerle karşı karşıya bırakıp zor duruma düşürenler kimlerdir? 100 sterlin, 100 avro aşı ücreti gibi asılsız bilgileri kimler veriyor, kimler söyletiyor?

Sağlık Bakanı mı?
İletişim Başkanı mı?
Cumhurbaşkanı Sözcüsü mü?
Dışişleri Bakanı mı?
İçişleri Bakanı mı?
Maaşlı danışmanları mı, kim?

İNSAN SAĞLIĞI SİYASET MALZEMESİ OLAMAZ

Avrupa ülkelerinde aşının 100 sterlin-100 avro olduğunu halkına söyleyen bir iktidar, bunun gerçek olmadığından bile habersiz ise gülünç duruma düşer. Halkın asılsız söylemlerle kandırılmasına zemin hazırlayan bu metinleri yazanlar, artık devletin zirvesine tırmanan liyakatsizliğin temsilcileri, ülkenin ve iktidarın uluslararası alanda küçük duruma düşürülmesinin de sorumlularıdır!

YENİ SOLUK

Erdoğan’ın dünyada ‘halkını aldatan lider’ konumuna düşürülmesi ülke adına inciticidir!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin