Getting your Trinity Audio player ready...
|
Üretimde yoğun teknoloji kullanımı; reel üretimde istihdamı azaltırken, pazarlamaya dayalı hizmet sektöründe aşırı şişmeler meydana gelmiştir. Teknolojinin hizmet sektöründe de yaygınlaşması; işsizliğin az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerden, gelişmiş ülkelere de sıçramasına neden olmuştur. Tablonun ortaya koyduğu gerçek; insanlık için en büyük sorunun işsizlik, bunun türevi olan yoksulluk ve nihayet açlık ve yapay kıtlıktır.
Hiçbir toplum, teknoloji kullanımını sınırlama ve yasaklama lüksüne sahip olmadığına, denenmiş sosyalist ve komünist ideolojilerle uzun süre yönetilemeyeceğine göre farklı bir yöntem bulmak gerekmektedir. İnsanların ihtiyaçlarını sınırsız karşılarken, buna uygun siyasal bir rejim ve kamu yönetimi düşünülmelidir.
Bugünlerde “hiçbirşeyiniz olmayacak ve herşeye ulaşabileceksiniz” söyleminde gizli olan birçok yorumdan en güçlüsü ve yaygını “zorunlu tek dünya devleti” sistemidir. İnsanların böylesi bir kabulle birlikte “gezen tavuk” modelinden bir anda aynı mekanda “tavuk çiftliği” sisteminde yaşamayı da göze alması gerekiyor. Komplo teorileri ile birilerini suçlamak çare üretmeyecek ve çözümün önünde sadece bir engel oluşturabilecektir. Türk Milleti olarak bize biçilmek istenen “kümes tavuğu yaşamı” na karşı önemli seçeneklerimiz vardır.
Tavuk yaşamını bize yakıştıranların ülke içinde reel üretimle barışık olmayan pazarlamacılara kötü bir haberimiz olmalıdır. Çünkü onların sahiplerinin elini kolunu bağlayacak alternatifler hala tükenmemiştir. Vatandaşlarımız herşeye rağmen sahip olduklarından çok kolay vazgeçmeyecek onurlu bir maziye sahiptir.
Siyasal olarak ABD, AB, İngiltere, Rusya ve Çin’i devlet olarak diz çöktüren uluslararası tekellerin yutamayacağı bir lokma haline gelirsek, ki Atatürk’ün formülü budur, insanca ve daha onurlu yaşama şansına sahip olabileceğiz.