BTP’den ittifak ve erken seçim açıklaması…

– BTP’den ittifak ve erken seçim açıklaması…
– Türkiye’de ciddi bir iktidar ve muhalefet açığı var
– Her şeyin başı güçlü ekonomi
– Ülke menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yaparız

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş seçim ittifakları ve erken seçim tartışmalarını değerlendirdi.
Partisinin kadın kollarının Youtube kanalından yaptığı yayına katılan BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Türkiye’de ciddi bir iktidar ve muhalefet açığı olduğunu belirterek şu açıklamaları yaptı; “Bu ülkede ciddi bir iktidar açığı vardır. Bu ülkede ciddi bir muhalefet açığı vardır. Bu ülkede ciddi bir ana muhalefet açığı vardır. Eğer bağımsız Türkiye Partisi kadroları bu saydığım hiyerarşik yapıların herhangi birinde bulunabilirse, milletimiz bu teveccühü gösterebilirse; göreceksiniz Türkiye’nin kaderi bambaşka bir noktaya evrilecek. Çünkü bunlar kararlılıkla, duruşla, samimiyetle ortaya çıkabilecek durumlardır. Niye bunu söylüyorum? Bağımsız Türkiye Partisi kadrolarının hiçbir menfaat beklentisi, hiçbir çıkar beklentisi yoktur. Tek çıkar, tek menfaat, toplumumuzun, inancımızın ve devletimizin çıkarları ve menfaatleridir. Dolayısıyla bu noktada ortak hareket edebilen bir yapı olarak biz, o yönetim kadrolarına gelmediğimiz sürece ben iddia ediyorum, bu meseleler her zaman çözümsüz kalacaktır.”

Her şeyin başı güçlü ekonomi

“Siz bu bölgede güçlü bir ekonomiye sahip olursanız, İsrail’i de Amerika’sı da vız gelir tırıs gider.” İfadelerini kullanan Hüseyin Baş şöyle devam etti; “Ama bugün biz belli çıkarları gözetmek adına belli menfaatleri muhafaza edebilmek adına, İsrail ile bütün ilişkilerimizi bitirmemiz gereken noktada, İsrail ile ticari, siyasi bütün faaliyetlerimize tam gaz devam ediyoruz. Buradan samimiyet ve çözüm çıkmaz. Öncelikle bu konuda kendimize gelmemiz lazım.”

“Ülke menfaatleri neyi gerektirirse onu yaparız”

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, uzun süredir Türkiye gündeminden düşmeyen seçim ittifakları üzerine de görüşlerini açıkladı.
Bayram vesilesiyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile görüştüğünü ifade eden Hüseyin Baş, “Hepsiyle bayramlaşmamız gerçekleşti. Sonuç olarak bizim insani yönlerimiz her zaman devam ediyor. Bunun siyasi anlamda sonuçları ne olur sorusunun cevabı, bunlar için tabii ki çok erken ve partilerin kendi yönetim kurulları vardır. Bağımsız Türkiye Partisi hiçbir kişiye, hiçbir kuruma sabit gözle bakmıyor. Bizim bakışımız, Türkiye’nin menfaatleri ve çıkarları, ülkemizin, vatandaşımızın menfaat ve çıkarları neredeyse orada olmaktır. Biz siyasi partilerin kendi menfaat ve çıkarlarını düşündükleri noktalarda hiç kimseyle birlikte hareket etmeyeceğiz. Bu kesin… Çünkü ben başka bir siyasi partinin değirmenine su taşımakla mükellef biri değilim. Türkiye Cumhuriyeti’nin, vatandaşının, devletinin çıkarına ne uygun oluyorsa bunu yapmakla hepimiz mükellefiz. Dolayısıyla burada siyasetin duruşu, bakış açısı, hareket tarzı belirleyici olacaktır. Tabi bunlar seçim gündemleri olduğunda konuşulabilir. Türkiye bir erken seçim yaşar mı? Bu da çok gündeme geliyor. Bunları gözlemleyeceğiz bakacağız, bekleyeceğiz ve bir sonuç almaya çalışacağız.” Şeklinde konuştu.

 

Exit mobile version