Advert
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bu defa Vurgunun Adresi Maltepe

Bu defa Vurgunun Adresi Maltepe

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AV.ERDOĞAN KILIÇ

Bu mahalle halkının bir özelliği de ,yasalara saygılı, adaletli komşuluk hukukunu benimsemiş ,devleti ile barışık ,Atatürk sevdalısı bir halktır.

Bu günlerde Maltepe sakinleri huzursuz ve bu huzursuzluğun giderilmesi için çabalamakta ve bu çabalarının desteklenmesi için kamuoyunu yanlarında görmek istemektedirler.

Öğrendiğimiz kadarıyla Gençlik caddesinde, Düveroğlu Lokantasının tam karşısında, Hürriyet İlköğretim Okulu’nun bitişiğinde önceden okul arazisizi olan yer ticari alana dönüştürülmüştur.

Bu yerde inşaat yoğunluğu 2.00 olarak belirlenmiş ve 7 katlı bir inşaat ve zemin altı bir kat da emsal dışı bırakılarak, ileride dönüşü olmayan bir imar değişikliğinin de önü açılmıştır.

Maltepe’de konutlar ve iş yerleri Anıtkabir ve Tarihi Maltepe Cami’in görünümünü engellemeyecek şekilde dört katlı yapılar olarak imal edilmektedir.

Bu imar izni ile 7 katlı emsaller ,yeniden inşaat yapılacak parsellerde de uygulamaya başlanacak ve bu halde de Maltepe Camii ve Anıtkabir binaların yükseltileri arasında hapsolacak ve o aynı zamanda mimarlık harikaları olan tarihi doku kaybolacaktır.

Burada inşaat yapacak firmanın bireysel çıkarı kamu yararının önüne geçeceği gibi, birçok fiziki zorluklar da oluşacaktır.

Bir kere Gençlik Caddesi Necatibey caddesinden itibaren yoğun trafik akışına sahne olmakta ve cadde bina yoğunlukları nedeniyle uzun araç kuyruklarına neden olmaktadır. Bu şekildeki bir trafik akışına ayrıca Strazburg caddesine dönüş ve oradan Gençlik caddesine bağlantı noktasına yapılacak bir 2.00 yoğunluklu ve 7 kat,sıfır zemin altına emsal dışı bırakılan bir katın daha yapılması,mecvut yoğunluğu içinden çıkılmayacak bir hale sokacaktır.

Ankara’nın en iyi mimari yapılarından birisi olan Maltepe Cami’in Sıhhıye’den bakışta arka görünümü perdelenecektir . Anıttepe tarafından bakışta ise hiçbir görünümü kalmayacaktır.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir’in görünümü de Kızılay yönünden bakıldığında engellenecek, diğer yerlerden bakıldığında ise iş bu binanın görünümü de Anıtkabir görünümüne katılmış olacaktır.

Öte yandan Maltepe halkının mülklerinin inşaat yoğunluğu ve yüksekliği sınırlandırılmışken, bu yere neredeyse iki katı yükseklik ve yoğunluk sağlanması adalet duygusunu ve Anayasanın eşitlik ilkesini de da zedeleyecektir.

Bir okul alanının ,neden ticari bir alana dönüştürüldüğünü de anlamakta güçlük çekmekteyim.

Bu ülke nüfusu her yıl artmakta ve bu nedenle de okul ihtiyacı da buna paralel olarak artmaktayken, okul alanı için arsa arzının kalmadığı bölgede, halihazırda okul alanı olarak ayrılan bir yerin işyeri olarak imar değişikliğini yapmak ve buna karşı itiraz eden 69 Maltepe sakininin itirazını yok saymak gerçekten çok üzücüdür.

Kamusal bir yararı dillendiren Maltepe halkının bu çığlığına kulak vermek tüm Ankara halkının vicdani bir sorumluluğudur.

Bu defa Vurgunun Adresi Maltepe
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin