Eğitim sendikaları: Yüz yüze eğitime ara verilmeli, eğitimciler hızla aşılanmalı

Getting your Trinity Audio player ready...

Türk Eğitim Sen Ankara 6 No’lu Şube, Eğitim İş Ankara 1 Nolu Şube ve Eğitim Sen Ankara 4 No’lu Şube yüz yüze eğitime devam edebilmeleri için aşı ve diğer tüm tedbirlerin bir an önce hayata geçirilmesi için ortak taleplerini dile getirdi.

Düzenlenen ortak basın açıklamasını sendikalar adına Türk Eğitim Sen Ankara 6 No’lu Şube Başkanı Aytaç Çoşan okudu. Çoşan, “Bilim insanlarının açıklamalarına göre yeni mutant virüsün özellikle 0-9 yaş grubunda hızlı yayıldığı ve etki gösterdiği anlaşılmakta. Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklamada ‘65 yaş üstü büyüklerimizin son bir ayda toplam vakalar içindeki oranı yüzde 14,39’dan yüzde 11,3’e düştü. Gençlerin aktif vakalar içindeki oranı ise artıyor. Gençlerimizi de koruyacağız’ paylaşımı da bu gerçeği doğrulamaktadır” ifadelerini kullandı.

“UZAKTAN EĞİTİME GEÇİLMELİ”

Okulların açık olmasıyla öğrencilerin birbirlerine ve evlerine virüs taşıma ihtimalinin toplum sağlığını tehlikeye attığını belirten Çoşan, “Ara sınıflarda olduğu gibi, okul öncesi, özel eğitim uygulama okulları ve ilkokullarımızda da tam zamanlı uzaktan eğitime geçme kararı almalıdır. Hatta, daha ileri ve gerekli bir tedbir olarak, LGS ve YKS eşiğindeki öğrencilerimizin hazırlık programları devam etmek kaydıyla, salgına ilişkin alınması gereken tedbirler tamamlanana kadar yüz yüze eğitime ara verilmeli ve tüm kademeler itibariyle uzaktan eğitim kararı alınmalıdır. Bu sürede de tüm eğitim çalışanlarının aşılanması programı hızla tamamlanmalıdır” dedi.

“AŞILAMA PROGRAMI TAMAMLANMADAN TEDBİRLERİN KALICI SONUÇLAR VERMESİ MÜMKÜN DEĞİL”

Çoşan, eğitim sendikaları olarak Kasım 2020’den itibaren aşı konusunda sürekli çağrı yaptıklarını, aşılama programı tamamlanmadan tedbirlerin kalıcı sonuçlar vermesi mümkün olamayacağını ifade etti. “Sağlık Bakanlığı’nın öncelikleri güncellemesi ve öğretmenlerin aşılanması için imkanları zorlaması elzemdir” ifadelerini kullanan Çoşan, eğitim sendikaları olarak taleplerini sıraladı:

“Eğitim çalışanlarının iki doz aşılanması süreci hızla tamamlanmalıdır. Eğitime ek bütçe oluşturulmalı, sağlıklı ve güvenli bir eğitim için ihtiyaç duyulan kadro atamaları yapılmalıdır. Seyreltilmiş sınıf uygulamasını ortadan kaldıracak düzenlemeler yapılmamalıdır. Maske ve hijyen malzemeleri konusunda sürekli ek takviyelerin yapılacağı bir düzenleme mutlaka planlanmalıdır. Okullarda uygulanması gereken tedbirleri düzenli olarak denetleyecek ve eksikliklerin giderilmesi için çalışma yürütecek görevlendirmeler yapılmalıdır. Eğitim bileşenlerinin sağlıklı ulaşımı için valilikler ve yerel yönetimlerle birlikte kapsamlı bir planlama hızla hayata geçirilmelidir. Alınan önlemlerin kapsamı genişledikçe okullarımız kademeli olarak açılmalı, yaşamın tüm alanları kademeli bir şekilde normalleşme kapsamına alınmalıdır.” (Ankara/EVRENSEL)

Exit mobile version