Neyi Nerede Nasıl Kuruyorsunuz?

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın yeni anayasa hakkında yaptığı açıklamada, bu anayasanın ismi ‘Yeniden Kuruluş Anayasası’ olacak” demesini, sonradan oluşan tepkiler üzerine;  Sayın Özkan’ın yeni bir açıklama daha yaparak, “Yeni anayasa cumhuriyetimizin kurucu değerlerindeki maddi ve manevi ruhla birleştirecek, yeniden dirilişimize vesile olacak” demesini;

Ve AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş’un, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm partilere yaptığı ‘yeni anayasa’ çağrısını yineleyerek, “Buradan hodri meydan diyoruz. Açık çağrımızı tekrar yineliyoruz. Memleketin hayrına olan işlerde yumruklar sıkılmaz, eller açık olur. Buyurun gelin, Türkiye’yi sivil, parlamentonun yaptığı bir anayasaya kavuşturalım” açıklamalarını ve verilen tepkileri üzülerek takip etmekteyiz.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir siyasi parti ve hiçbir iktidar, Egemenliği saraydan alıp millete veren, Parlamentomuzu açan, cumhuriyetimizi kuran kurucu iradeyle, kurucu değerlerimizle ve kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le bu kadar kavga edip, düşmanlık yapmamıştır.

19 Yıllık İktidarları boyunca kurucu değerlerimiz ve kurucumuz Büyük Atatürk’le sürekli kavga halinde olan siyasi iktidarın temsilcileri birkaç hafta önce; milli kurtuluş mücadelemize karşı çıkan, Kuvayı Milliye’ye ve Ankara hükümetinin karşısındaki Vatan Haini İskilipli Atıf’ı Valisi ve diğer kamu görevlileri ile tam kadro ölüm yıldönümünde andılar.

16 Nisan 2017 Anayasa Değişikliği referandumu ile değişen anayasa maddeleri ile oluşan Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile fiilen değişen rejim, egemenliği Milletten alarak Saraya vermiş; sonuç olarak gelinen noktada tek adam rejiminin ülke üzerindeki yıkıcı etkilerini hep beraber yaşamaktayız.

19 Mayıs 1919 da başlayan Kurtuluş mücadelesi ve iradesi, 23 Nisan 1920 de Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulması ile Meclis iradesine geçmiş, 29 Ekim 1923 tarihinde de Cumhuriyetin kurulması ile taçlanmıştır. Şimdi soruyoruz: ‘’Neyi yıktınız, neyi nerede yeniden kuruyorsunuz?’’

Türkiye Cumhuriyeti 1923 de kurulmuş, Kurucu irade muhafaza ve müdafaa görevini gelecek nesillere bırakmıştır. Yine Kurucu Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ilelebet payidar kalacaktır.

Sicili Laiklik, demokrasi, Cumhuriyet ve Atatürk adına hiç parlak olmayan iktidar partisi tarafından ‘’Yeniden Kuruluş Anayasası’’ söylemleri biz Atatürkçüleri tedirgin etmiş, kin ve nefrete sürüklemiştir. Bizler İktidar temsilcilerinden: ‘’Biz yeni bir devlet kuruyoruz. Beğenin beğenmeyin bu devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır” sözlerini daha unutmadık.

Covit19 Pandemisi ile ağırlaşan ekonomik çöküntüyü, pandeminin gerektiği gibi yönetilememesini; işçinin, emekçinin, emeklinin, esnafın, sağlıkçının, eğitimcinin çığlıklarını; artık hiçbir gündem saptırması kapatamamaktadır.

Bu Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesizidir ve atalarımızın kanı ile yazılıp, kurulmuştur. Cumhuriyetin kuruluş değerlerine ve felsefesine herkesi tekrar tekrar saygıya davet ediyoruz. Cumhuriyet o kadar sağlam temeller üzerine kurulmuştur ki O’nu yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.

ADD Samsun Şubesi olarak ‘’Kurucu yeni Anayasa’’ söylemini kabul etmiyor, bunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

ADD Samsun Şubesi

Dr. Işık ÖZKEFELİ

Exit mobile version