HKP, CHP Genel Başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Getting your Trinity Audio player ready...

 

10 Kasım’da CHP Grup toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rüşvet aldığı iddiasında bulunmuştu. Bu iddianın sonrasında HKP avukatları harekete geçti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

HKP avukatları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında “Görevi kötüye kullanma suçu”, “Kamu görevlisinin suçu bildirmeme suçu”, “TCK 281 de düzenlenen suç ve delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme suçu” işlediği gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

HKP’nin suç duyurusunda, “Hakkında suç ihbarında bulunduğumuz kişi, TBMM’deki ana muhalefet partisi lideri olarak tanınmaktadır. Ancak gerçek muhalefetin yapması gerekeni yapmamakta, elindeki bilgi ve belgeleri ilgili makamlarla paylaşmamaktadır. İktidarın koruyuculuğunu yapmaktadır. Bu nedenle kamuya zarar veren bu suçlardan yargılanması gerekir” ifadelerine yer verildi.

“RÜŞVET ÖNEMLİ BİR SUÇTUR”

Suç duyurusunun ardından HKP Genel Sekreter Yardımcısı ve Ankara İl Başkanı Avukat Sait Kıran Ankara Adliyesi önünde açıklama yaptı.

Kıran açıklamasında, “Tayyip Erdoğan’ın rüşvet aldığını ve bu konuda ellerinde belge bulunduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu bu belgeleri Cumhuriyet Başsavcılığına vermekle görevliyken bunu yapmadığı için Halkın Kurtuluş Partisi olarak bu konuda suç duyurusunda bulunduk. Değerli halkımız bildiğiniz gibi rüşvet önemli bir suçtur, yüz kızartıcı bir suçtur ve rüşvetten ceza alan bir kişinin bırakın Cumhurbaşkanı olmasını Muhtar bile olması mümkün değildir” ifadelerine yer verdi.

“KILIÇDAROĞLU HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK”

Kıran açıklamasının devamında, “Böylesine önemli bir suçu gizlemenin kendisi Türk Ceza Kanun’umuzun hükümleri gereğince başlı başına bir suçtur. Bu nedenle Kılıçdaroğlu hakkında suçu gizleme ve kamu görevlisinin suçu ve suçluyu bildirmeme suçlarından dolayı suç duyurusunda bulunduk. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın gerekli soruşturmayı yaparak ilgililer hakkında takibat başlatacağını ve ilgililerin cezalandırılması için gerekeni yapacağını umuyoruz. Çünkü böylesine önemli bir suç hakkında takibat yapmamakta Cumhuriyet savcıları açısından başlı başına bir görev suçudur” dedi.

“BU TÜR SUÇLARIN ÜZERİNE GİTMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

HKP Genel Sekreter Yardımcısı Av. Sait Kıran açıklamasını, “Halkın Kurtuluş Partisi olarak halkımıza yönelik bu tür suçların üzerine gitmeye devam edeceğiz. Çünkü inanıyoruz ki halkımızın alınterinden biriktirilmiş değerlerle Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Milletvekilliği yapan halkımızın vergilerinden alınan paralarla beslenip halkımızın aleyhine halkımıza karşı çaba gösterenlere karşı Halkın Kurtuluş Partisi’nin hiçbir müsamahası yoktur, onlarla her türlü olanaklarla mücadeleye devam edeceğiz” ifadeleri ile bitirdi.

 

Exit mobile version