HDP: Bu apaçık bir intikam operasyonudur

 

Sabah saatlerinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla 7 ilde başlatılan ve HDP yöneticilerinin de gözaltına alındığı operasyona ilişkin HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partinin genel merkezinde bir basın toplantısı düzenledi.

Saldırıya tepki gösteren Sancar, “Buna gözaltı operasyonu demek de durumu hafifletir, bu apaçık bir intikam operasyonudur. Bu operasyon yargı kararıyla uygulanıyor görünse de esasen siyasi bir karar olarak planlanmıştır,” dedi.

12 Ekim 2014’te gerçekleştirilen Kobane’ye destek eylemlerine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü “Kobane soruşturması” kapsamında 7 ilde 82 kişi için gözaltı kararı verilmiş, HDP’nin eski ve mevcut yöneticileri gözaltına alınmıştı.

Sancar’ın açıklamasından satır başları şöyle:

* 5 yıldır devam eden darbe planının yeni bir uygulaması ile uyandık güne. Bu iktidar, siyasi soykırım operasyonlarını 5 yıldır sistematik olarak yürütüyor. Bu, darbeci zihniyetin en açık uygulamasıdır. Bu sabah da yine partimize, partimiz şahsında demokratik siyasete ve demokratik siyaset üzerinden demokrasi umuduna darbe indirmiştir bu iktidar.

Exit mobile version